ENGLISH
  Güncelleme: 26/07/2011

'Dünya'da Nemrut, Nemrut'ta Dünya' Projesinin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi Kültür Sanat Bileşeni kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Nemrut Rotary Kulübü'nün "Dünya'da Nemrut, Nemrut'ta Dünya" isimli projesi, 23 Temmuz 2011 tarihinde Adıyaman Üniversitesi'nde düzenlenen açılış toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

files/ILFaaliyetleri/Adıyaman/adiyaman_proje_acilis_toplantisi_2011_2.JPG

Toplantıya Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Dr. Mehmet Cangir, Vali Vekili Yakup Güney, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İtalyan Kültür Ateşe Yardımcısı Gianluca Bıscardi, Macaristan Cumhuriyet Büyükelçiği Konsolos 3. Katibi Peter Szanto Proje Koordinatörü Eda Kayaoğlu, ve Dernek Başkanı Yaşar Koca katılım sağladı.

Birçok yerli ve yabancı turistin  dinleyici olarak yer aldığı Borusan Quartet Oda Orkestrasının Nemrut Dağında verdiği konserle toplantı sona erdi 

adiyaman_proje_acilis_toplantisi_2011

12 ay süresince devam eden ve 130.112 Avro bütçesi bulunan  proje kapsamında gerçekleştirilecek paneller, dans etkinlikleri, gastronomi çalıştayları, seminer ve konserler gibi etkinliklerle kültüre verilen değerin artırılması ve Türkiye ve AB arasında kültürler arası diyaloğun geliştirilmesi öngörülmektedir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/07/2011 / Hit: 10,750

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı