ENGLISH
  Güncelleme: 20/07/2011

Avrupa Komisyonu JRC - AB Bakanlığı İşbirliğinin İlk Meyvesi: Ortak Çalıştay Gerçekleştirildi

 

 
Müsteşar V. Büyükelçi Sn. Haluk ILICAK açılış konuşması sırasında

 

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC) işbirliğiyle düzenlenen "Endüstriyel Emisyonlar Direktifi Türkiye - AB Ortak" Çalıştayı, Avrupa Komisyonu uzmanları ve çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcisinin katılımı ile 20 Temmuz 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Büyükelçi Sayın Haluk ILICAK, Türkiye'nin 2002-2007 yılları arasında, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'dan Ar-Ge'ye ayrılan yüzdenin artışı sıralamasında 23 AB ülkesini geride bırakarak 5. sıraya yerleştiğini ve aynı dönemde araştırmacı sayısını %107 oranında artırarak Avrupa sıralamasında artış hızına göre ilk basamağa yerleştiğini ifade etmiştir.

AB-Türkiye arasında devam eden üyelik müzakerelerinden en önemlilerinden birisinin çalıştayın konusunu teşkil eden ve 2009 yılı sonunda müzakereye açılmış olan Çevre Faslı olduğunu vurgulayan Sn. ILICAK, Çevre Faslının Komisyonla gelişen ilişkiler açısından yeni bir başlangıca vesile olmasından duyduğu memnuniyeti iletmiştir.

Avrupa Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Bürosu Direktörü Sayın Serge ROUDIER ise konuşmasında Endüstriyel Emisyon Direktifi'nin içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi ve Direktifin sanayi tesislerinden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi veya en az düzeye indirgenmesi hususlarında Avrupa Birliği'nde temel yasal çerçeveyi oluşturduğunun altını çizmiştir.

Avrupa Komisyonu'ndan gelen uzmanların sunumları ve katılımcıların sorularının cevaplandığı bölümler ile süren etkinlik TÜBİTAK'ın JRC kapsamında yapılan işbirliklerine ilişkin sunum ile tamamlandı. 150 civarında yetkilinin katıldığı çalıştay, AB Bakanlığı'nın Avrupa Komisyonu ile olan işbirliklerini yeni bir boyuta taşıması açısından bir ilk niteliği taşıdı.

Etkinlikte gerçekleştirilen sunumlara ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Etkinlik resimlerine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

 
Etkinliğin Açılışı, Avrupa Komisyonu ve AB Bakanlığı yan yana

 

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/07/2011 / Hit: 8,416

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı