ENGLISH
  Güncelleme: 03/06/2011

"Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Seminerleri Ankara ile Devam Ediyor!

T.C.
Başbakanlık
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

"Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Seminerleri Ankara ile Devam Ediyor!

Bilindiği üzere Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi 25 Mayıs 2011 tarihinde başlatılmış ve ilk bölgesel bilgilendirme semineri 25-26 Mayıs 2011 tarihlerinde bölgedeki illerden yerel medya mensuplarının katılımıyla İstanbul'da düzenlenmişti.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor.

Bu projeyle, ABGS tarafından, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya gelinecek ve AB sürecimiz, günlük hayatımıza ne getirdiği ve medyaya yönelik proje ve programlar ilk elden yerel medyaya aktarılacak. Ayrıca, katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de verilecek.

Genel Sekreterliğimizce, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberi de katılımcılara sunulacak.

Proje kapsamında, 10 ilde (İstanbul, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, İzmir, Muğla Mersin) düzenlenmesi planlanan bölgesel bilgilendirme seminerlerinden ikincisi 21-22 Haziran 2011 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek.

İkinci bölgesel bilgilendirme semineri, Ankara, Aksaray, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir illerinde çalışan yerel medya mensuplarımızın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Ankara seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlandı. Başvuru süresi 8 Haziran'a kadar devam edecek

Seminerlere katılım için başvuruların internet üzerinden alındığı projeyle ilgili bilgilere ve seminer takvimine http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabilir.

Yerel medya mensuplarımızı seminerlerimize bekliyoruz.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 03/06/2011 / Hit: 9,478

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı