ENGLISH
  Güncelleme: 03/06/2011

Egemen Bağış'a İtalyan Yüksek Liyakat Nişanı Verildi

İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanına sahip Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye-İtalya ilişkilerine yaptığı katkılar ve Türkiye'nin AB üyelik sürecinde sergilediği kararlı tutum ve üstün hizmetten dolayı bu defa İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı'yla taltif edildi.

İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı, 1951 yılından itibaren tevdi edilmektedir. İtalya'nın verdiği en saygın ödül olan Liyakat Nişanı; edebiyat, sanat ve ekonomi alanlarındaki seçkin kişiler ile kamu ve askeri alanlarda üstün hizmet sergileyen şahsiyetlere verilmektedir.

Ödül, Başbakanın önerisi üzerine, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından çok sınırlı sayıdaki şahsiyete takdim edilmektedir.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2005 yılında üstün yetenekleri ve iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda önemli temasların gerçekleştirilmesinde sergilediği olağanüstü çabaları dolayısıyla İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı "Ufficale" ile ödüllendirilmişti.

Sayın Bağış'ın 2005 yılında aldığı Liyakat Nişanı, Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı önemli katkılar ve ülkemizin AB üyelik sürecinde sergilediği kararlı tutum ve üstün gayretlerinden dolayı, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin önerisi üzerine, 2011 yılında "Commendatore" düzeyine yükseltilmiştir.

İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı Sayın Bakan'a İtalyan Birliğinin İlan Edilişinin 150. yıldönümüne denk gelen İtalya Milli Günü'nde 2 Haziran 2011 tarihinde İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde tevdi edildi.

Egemen Bağış'a İtalya Liyakat Nişanı Verildi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante


 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/06/2011 / Hit: 10,606

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı