ENGLISH
  Güncelleme: 01/06/2011

Düzce Üniversitesi Avrupa Girişimcilik Ödülünü kazanmıştır.

24-25 Mayıs 2011 tarihlerinde Budapeşte’de gerçekleştirilen   Avrupa Komisyonu 5. Avrupa Girişimcilik Ödülünü KOSGEB tarafından seçilen “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi kazandı.

Düzce Üniversitesinin ''Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz'' projesi; ulusal, bölgesel yada yerel düzeyde özellikle gençler ve kadınlar arasında girişimcilik ruhunu ve kültürünü oluşturmayı amaçlayan faaliyet ve uygulamaları içeren Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi, 29 Avrupa ülkesinden gelen 399 proje ile yarışmış ve Avrupa Komisyonu tarafından 54 projeyle birlikte kısa listede yer almıştı.

 

 ''Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz'' projesi, Düzce’nin Yığılca ilçesinin sosyoekonomik kalkınmasında arıcılığın ve bal üretim ormanlarının etkili bir şekilde değerlendirilmesini hedefliyor. Proje ile Yığılca'da bilinçli arıcı sayısının artırılması, arıcılığa yeni başlayacakların eğitilmesi, genç işsizlerin, ev kadınlarının ve bedensel özürlülerin arıcılığa teşvik edilmesi, Yığılca'da üretim kapasitesini artırmaya yönelik bal üretim ormanlarının kurulması ve arıcılığın Yığılca'nın sosyal, ekonomik kalkınmasında etkili bir faaliyet haline dönüştürülmesi öngörülüyor. 



Güncelleme: 01/06/2011 / Hit: 10,781

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı