ENGLISH
  Güncelleme: 30/05/2011

"Avrupa Birliği Yolunda Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin 10 Yılı" Kitabı Tanıtım Toplantısı

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

"Avrupa Birliği Yolunda Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin 10 Yılı" Kitabı Tanıtım Toplantısı

 

Avrupa Birliği ile ilişkileri 1959 yılında başlayan Türkiye özellikle 1999 yılında AB'ye aday olarak kabul edilmesi sonrasında, Birlik'e katılmak için tarihi adımlar attı. En önemli adımlardan biri hiç şüphesiz katılım sürecini tek elden koordine etmek üzere 2000 yılında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS) kurulması idi.

Cumhuriyetin en genç kurumlarından olan ABGS, on yıllık zaman diliminde, Türkiye'nin en büyük çağdaşlaşma projesini koordine ederken önemli başarılara imza attı.Genç yaşına rağmen ciddi bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olan ABGS'nin, geride bıraktığı 10 yılın perde arkasının derlendiği "Avrupa Birliği Yolunda ABGS'nin 10 Yılı" kitabını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Kitapta sadece ABGS'nin hikayesi değil Türkiye'nin son on yıldaki demokratikleşme, ekonomik kalkınma ve çağdaşlaşma hamlesinin nasıl gerçekleştiğine dair ipuçları da yer alıyor. Bu eserin bir özelliği de belki Türkiye'de ilk kez bir kurumun tarihsel gelişiminin sıkıcı bir bürokratik dille anlatılmamış olması. Anekdotlar, karikatürler, görsellerle renklendirilen ABGS'nin hikayesinin kamuoyunun ilgisini çekeceğini umuyoruz.

Değerli medya mensuplarımızı, tüm kamu kurumlarımızın AB Temas noktalarının yer aldığı İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısı öncesinde gerçekleştirilecek ve evsahipliğini Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın yapacağı "Avrupa Birliği Yolunda ABGS'nin 10 Yılı" kitabının tanıtım kokteyline (31 Mayıs 2011, saat:10.30, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Ankara) bekliyoruz.

Basına saygıyla duyurulur.

 



Güncelleme: 30/05/2011 / Hit: 9,822

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı