ENGLISH
  Güncelleme: 31/05/2011

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Mutabakat Zaptı İmzalandı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS)ve İngiltere Büyükelelçiliği işbirliği ile ortaklaşa yürütülecek olan "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Projesi 25 Mayıs 2011 tarihinde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mutabakat Zaptı imza töreni ile başlatıldı. ABGS adına Avrupa Birliği Genel Sekreteri  Büyükelçi Haluk Ilıcak ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı adına İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi David Reddaway tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile Türkiye'nin 10 ilinde gerçekleştirilecek olan bölgesel bilgilendirme seminerlerinin ilki İstanbul'da hayata geçirilmiş oldu.

Türk Yerel Medyası AB Yolunda

 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Bölgesel Bilgilendirme Semineri Katılımcıları


ABGS İstanbul Ofisi'nde gerçekleştirilen tören ve ardından Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından verilen resepsiyona AB üyesi ülkelerin başkonsolosları, vali, vali yardımcıları, İstanbul iline bağlı kaymakamlar ve belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci ve yerel medya mensubu katıldı.

10 ilde düzenlenecek bölgesel bilgilendirme seminerleri kapsamında, ABGS AB'ye katılım sürecimizi, bu süreçte gerçekleştirilen çalışmaların günlük hayatımıza etkilerini/getirilerini ve medyaya yönelik proje ve programları ilk elden yerel medya mensuplarına aktaracak. AB'den uzmanların da katılacakları bu seminerlerde, katılımcılara ayrıca, AB sürecini daha bilinçli ve yakından takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de verilecek.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/05/2011 / Hit: 9,235

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı