ENGLISH
  Güncelleme: 24/05/2011

Türk Yerel Medyası AB Yolunda!

T.C.
Başbakanlık
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

Türk Yerel Medyası AB Yolunda!


Yerel medyanın Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesini ve sürece daha etkin dahil olmasını amaçlayan "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi 25 Mayıs 2011 tarihinde, projeyi yürütecek olan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ile projeye destek olan İngiltere Büyükelçiliği arasında imzalanacak Mutabakat Zaptı ile başlıyor.

Projenin imza törenine katılacak olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış da, bu vesileyle, projenin taraf ve katılımcılarına ABGS İstanbul Ofisi'nde bir resepsiyon verecek.

Türkiye çapında gazete, televizyon, dergi, radyo, internet haberciliği alanlarında faaliyet gösteren tüm yerel medya mensuplarına hitap edecek proje kapsamında, 10 ilde (İstanbul, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, İzmir, Muğla Mersin), çevre illerdeki yerel medya mensuplarının da katılacakları bölgesel bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin yurt çapında yerel medyayla kucaklaşmasına imkan verecek bu proje kapsamındaki seminerlerin ilki 25-26 Mayıs 2011'de İstanbul'da yapılacak.

Bölgesel bilgilendirme semineri kapsamında, Genel Sekreterliğimiz AB'ye katılım sürecimizi, bu süreçte gerçekleştirilen çalışmaların günlük hayatımıza etkilerini/getirilerini ve medyaya yönelik proje ve programları ilk elden yerel medya mensuplarına aktaracak. AB'den uzmanların da katılacakları bu seminerlerde, katılımcılara ayrıca, AB sürecini daha bilinçli ve yakından takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de verilecek.

Seminere katılanlar arasından seçilecek bazı medya mensuplarının daha sonra Brüksel ve Londra'ya çalışma ziyaretlerinde bulunarak, meslektaşları ile buluşmaları da öngörülmektedir.

Seminerler sırasında, medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB rehberi de katılımcılara sunulacak.

Tüm medya mensuplarımızı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde, ABGS İstanbul Ofisi'nde (Muallim Naci Cad. No: 18, Ortaköy-İstanbul), 25 Mayıs 2011 tarihinde, saat 12.00-13.30 arasında düzenlenecek imza törenine ve resepsiyona bekliyoruz.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 24/05/2011 / Hit: 9,024

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı