ENGLISH
  Güncelleme: 19/05/2011

Egemen Bağış'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Basın Duyurusu
19 Mayıs 2011

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda ilk adımın atıldığı, kurtuluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın yıldönümü. 19 Mayıs'ın simgesi olarak on yıllardır milletçe gururla söylediğimiz Gençlik Marşındaki "Yürüyelim Arkadaşlar" parolasıyla Büyük Atatürk'ün başlattığı çağdaşlaşma yürüyüşünü, Avrupa Birliği yolunda "Durmak Yok, Yola Devam" parolasıyla devam ettiriyoruz ve ettireceğiz.

Nasıl ki Atatürk, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etti; bizler de Cumhuriyetin ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi olan Avrupa Birliği sürecimizi gençlerimizin projesi olarak görüyoruz, onlara güveniyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "gençlerimizin yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyoruz." Her geçen gün artan eğitim seviyeleri, gelişen vizyonları ve siyasetimizde artan etkinlikleriyle gençlerimiz ülkemizin en büyük teminatıdır. Bizler, onlara duyduğumuz güvenle 2023 hedeflerimizi belirledik ve bu güvenle, AB standartlarına ulaşmış bir Türkiye'yi şekillendiriyoruz.

Kabinenin en genç Bakanı olarak tüm vatandaşlarımızın Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını şükranla anıyorum.

 

 

 



Güncelleme: 19/05/2011 / Hit: 11,028

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı