ENGLISH
  Güncelleme: 11/05/2011

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi "Kültür-Sanat Hibe Programı" Açılış Toplantısı

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi "Kültür & Sanat Hibe Programı" kapsamında hibe almaya hak kazanan projeler, 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da, The Marmara Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen toplantı ile uygulanmaya başlandı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Açılış Toplantısı"na, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Marc PIERINI, AB Dönem Başkanı Macaristan Büyükelçisi Sayın István SZABÓ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Özgür ÖZASLAN, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Sayın Muhsin ALTUN da açış konuşmaları ile katılım sağladılar.

files/ILFaaliyetleri/csd_kultur_sanat_11_05_2011_1.JPG

Bu program kapsamında, sivil toplum örgütlerinin 19 adet kültür ve sanat projesine toplam 2,2 milyon Avro'nun üzerinde hibe tahsis ediliyor. Türk ve AB üyesi ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa yürütülecek olan bu projelerin uygulama süreleri 10 ile 15 ay arasında değişiyor.

Hibe faydalanıcısı kuruluşlardan ve ilgili taraflardan konukların da katıldığı toplantıda, hibe almaya hak kazanan projeler hakkında bilgi verildi.    

Hibe programından destek almaya hak kazanan projeler çerçevesinde, karikatür, halk dansları, edebiyat, müzik, plastik sanatlar, fotoğrafçılık gibi çağdaş sanatın çeşitli dallarının yanısıra, mimari, şehir planlama ve arkeoloji alanında da faaliyetler öngörülüyor.

Projeler, Türkiye ile 14 AB üyesi devletin halklarını kaynaştıracak. Kültürel ve sanatsal operatörlerin uluslararası hareketliliği ile bu alandaki uygulamalarda bilgi alışverişi ve Türk halkı ile Avrupa halkları arasında sıcak bir diyalog kurulması hedefleniyor.

Kültür ve Sanat Hibe Programı çerçevesinde yürütülecek projeler pek çok amaca hizmet edecek; kurulacak kültür köprüleri marifetiyle Ayder Yaylası'nda Katalonya'nın "Sardanası" ile Doğu Karadeniz'in "Horonu" buluşacak, dünyaca ünlü modern dans sanatçılarının performansları Nemrut'a taşınacak, İtalya'nın tarihi kültürel mirasın korunması konusundaki bilgi birikimini ülkemize aktarılırken ipek Türk halı ve kilimlerini nasıl koruduğumuz da İtalyan dostlarımıza gösterilecek, Türk, Alman ve Hollandalı mimarlar, tüm Avrupa'ya yayılacak olan "Mimarlık Müzesi ve Kültür Merkezleri"nin temellerini atacaklar Türkiye'de. Bu örnekler gibi kültür ve sanatın en güzel motifleriyle yer aldığı çok çeşitli faaliyetlerle Türk ve Avrupalı vatandaşların birbirlerini tanımaları ve anlamaları sağlanacak.

files/ILFaaliyetleri/csd_kultur_sanat_11_05_2011_2.JPG

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/05/2011 / Hit: 14,522

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı