ENGLISH
  Güncelleme: 01/05/2011

AB'nin Geleceği İstanbul'da Tartışılacak

T.C.
Başbakanlık
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

AB'nin Geleceği İstanbul'da Tartışılacak

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 100'ü aşkın öğrenci bu yıl onbirincisi düzenlenecek olan "Euroforum" kapsamında Galatasaray Üniversitesinde bir araya gelerek, Avrupa Birliği'nin gündemindeki temel konuları tartışacak.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin desteğinde Galatasaray Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Kulübü tarafından düzenlenen konferans 2-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Avrupa Birliği simülasyonuna katılacak olan Türk ve yabancı öğrenciler, Avrupa Birliği kurumları hakkında edindikleri bilgiyi pratiğe dökme imkanı bularak, AB kurumlarındaki karar alma mekanizmalarını, bunların işleyişini ve uzlaşı kültürünü karşılıklı tartışarak öğrenecek.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Euroforum katılımcılarına hitaben yazdığı açılış mesajında, "Avrupa Birliği, genişlemesini ve derinleşmesini Türkiye'siz tamamlayamaz. Bu yüzden, geleceğin karar vericileri olan siz gençlerin de Türkiye'nin rolünü görmesi çok önemlidir," ifadesini kullandı. İstanbul'un hem Batı hem Doğu'ya ilham kaynağı olduğunu belirten Bağış, Avrupa'nın geleceğinde çözümlerin genç fikirlerden doğacağını kaydetti.

Euroforum'un açılış oturumunda bir konuşma yapacak olan Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. F.H. Burak Erdenir ise, dinamik Türk gençliğinin Avrupa Birliği'nin geleceğinde oynayacağı rolün altını çizdi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin, gençliğin eğitimi konusuna özel önem verdiğine değinen Dr. Erdenir, Jean Monnet ve Avrupa Koleji bursları ve Erasmus gibi değişim programları ile gençliğin eğitimine ve Avrokrat olarak hazırlanmalarına önemli katkılarda bulunulduğunu, Avrupa'nın geleceğini Türk ve diğer Avrupalı gençlerin tartışarak, birlikte düşünerek ve ortak çözümler üreterek şekillendireceklerini söyledi.

80 yabancı ve 40 Türk katılımcıdan oluşan gençler, vizeden ekonomik krize Avrupa Birliği gündemindeki birçok konuyu ele alacak ve ABGS'nin düzenleyeceği resepsiyonda birbirleriyle daha yakın tanışma ve kaynaşma fırsatı bulacak.

 

 

 

 



Güncelleme: 01/05/2011 / Hit: 10,641

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı