ENGLISH
  Güncelleme: 01/05/2011

Egemen Bağış'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

Basın Duyurusu
1 Mayıs 2011

 

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ NEDENİYLE YAYIMLADIĞI MESAJI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzü kutluyorum. Eğer, bugün dünyanın en büyük 16. ekonomisi olabildiysek ve rekor kıran bir büyüme hızıyla 2023'e emin adımlarla gidebiliyorsak bu başarı, gecesini gündüzüne katarak, alın teri döken işçi kardeşlerimiz, çalışanlarımız sayesindedir. Onlar fabrikalarımızda, maden ocaklarımızda, tersanelerimizde, tarlalarımızda, hizmet sektöründe ve diğer iş alanlarında emekleriyle bu başarının gerçek sahipleridir.

Nasıl ki, işçilerimiz güçlü ve müreffeh bir Türkiye için emek harcıyorsa; bizler de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla her bakımdan Avrupa Birliği standartlarını yakalamış bir ülke olma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylece daha demokratik ve daha özgürlükçü bir Türkiye rüyasını gerçekleştiriyoruz.

Avrupa Birliği sürecimizin katkısıyla da yıllarca en temel haklarından mahrum bırakılmış işçilerimize haklarını teslim ettik. Darbe yönetimlerinin yasakladığı 1 Mayıs'ın, 2008 yılından itibaren Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmasını sağlayıp, 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ettik. 32 yıl aradan sonra Taksim Meydanını yeniden 1 Mayıs kutlamaları için işçilerimize açtık ve bu özel günün ruhuna uygun bir şekilde bir bayram havası içerisinde kutlanabileceğini gösterdik.İşçi kardeşlerimizin haklarının gasp edildiği 12 Eylül Darbe Anayasası'na, 12 Eylül Referandumuyla özgürlükçü fırçalar vurduk. Bu düzenlemelerle, işçilerimizin farklı sendikalara üye olabilmelerinin önünü açtık, sendikal haklarını güçlendirdik. Sendika, birlik ve konfederasyon temsilcilerinden oluşan Ekonomik ve Sosyal Konsey'i anayasal güvence altına aldık.

Bütün bunların yanında Türkiye'nin refahını artırdık, yeterli görmüyoruz, daha da artıracağız. İşçilerimiz bigi, eğitim ve emekleriyle verimi ve üretimi daha da artıracak, bizler de Türkiye pastasını daha büyütüp, hakça dağıtımını sürdüreceğiz. İşçilerimze ve tüm Türkiye'ye boş sözler ve romantik ideolojiler değil, icraat ve refah planı sunuyoruz. Siyasetimiz güçlüdür, Türkiye de güçlüdür.

1 Mayıs vesilesiyle tüm işçilerimizin bayramını kutlarken, 1977 yılı 1 Mayısında katledilen ve çeşitli iş kazalarında hayatlarını kaybeden bütün işçilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ve 1977 1 Mayısının karanlık hatırası daha kaybolmamışken bir takım köhne siyasetin, karanlık çetelere kol kanat germesini de kınıyorum.

 

 



Güncelleme: 01/05/2011 / Hit: 11,650

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı