ENGLISH
  Güncelleme: 27/04/2011

Valilikler Tarafından Yürütülen AB Çalışmalarına İlişkin 2010 Yılı Faaliyet Raporu

ABGS tarafından AB sürecinin yerel düzeyde daha iyi anlaşılması ve kamuoyunun AB ile ilgili konularda doğru bilgiye sahip olabilmesi, AB'ye katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB'ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi amacıyla "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" 2010 yılının başı itibarıyla uygulamaya geçirilmiştir.

 

AB sürecinin yerelde canlandırılması amacını taşıyan söz konusu projenin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi ABGS ile İçişleri Bakanlığı'nın işbirliği içerisinde çalışması ile mümkün olabilecektir. Bu proje kapsamında yürütülecek çalışmaların çerçevesinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığı ile gerekli mutabakat sağlanmış ve Bakanlığın 26 Ocak 2010 tarih ve 2010/6 sayılı Genelgesi ile çalışmalara başlanmıştır. Genelge ile ABGS'nin taşra teşkilatı gibi çalışacak bir yapının valilikler bünyesinde oluşturulması hedeflenmiştir.

 

Genelge ile uygulaması başlayan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" kapsamında 2010 yılı içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş, seksen bir ilin neredeyse tamamında AB ile ilgili altyapı oluşturularak önemli bir başarı elde edilmiştir.

 

Proje kapsamında 2010 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetleri içeren ve illerden sağlanan verilerle hazırlanan "Valilikler Tarafından Yürütülen AB Çalışmalarına İlişkin 2010 Yılı Faaliyet Raporu" yayınlanmıştır. Söz konusu rapora aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Valilikler Tarafından Yürütülen AB Çalışmalarına İlişkin 2010 Yılı Faaliyet Raporu


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/04/2011 / Hit: 10,518

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı