ENGLISH
  Güncelleme: 28/04/2011

Geleceğin Karar-vericileri Avrupa Kurumlarını Öğreniyor

 

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 300'ün üstünde öğrenci bu yıl yedincisi düzenlenecek olan  "EUROsimA 2011" kapsamında ODTÜ'de bir araya gelerek, Avrupa Birliği'nin  gündemindeki temel konuları tartışacak.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin desteğinde ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğunca 28 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Birliği simülasyonuna katılacak 300 öğrenci, AB kurumlarındaki karar alma mekanizmalarını, bunların işleyişini ve uzlaşı kültürünü karşılıklı tartışarak öğrenecek.

Simülasyon, 28 Nisan 2011 Perşembe günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde Macaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi István Szabó, Devlet Bakanı Dışişleri Özel Müşaviri Faruk Kaymakcı ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Hüseyin Bağcı'nın yapacağı konuşmalarla başlayacak.

Etkinlik kapsamında 28 Nisan 2011 akşamı ABGS tarafından verilecek kokteylde ise AB yetkililerinin yanı sıra konferans boyunca oturumlara katılacak birçok AB uzmanı ve akademisyeni bir araya gelecek.

Ankara'da ODTÜ Kampüsü'nde gerçekleştirilecek oturumlarda 2030'da Avrupa Konseyi, Avrupa 2020, AB-Rusya İlişkileri, Dünya Ticaret Örgütü ile İlişkiler, Genişleme, Stokholm Programı, İfade ve Basın Özgürlüğü, Küresel Mali Kriz, Ekonomik ve Parasal Birlik gibi çeşitli konuları tartışacak genç katılımcılar, 2-3 Mayıs tarihlerinde de Kapadokya'yı ziyaret edecekler.



Güncelleme: 28/04/2011 / Hit: 11,492

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı