ENGLISH
  Güncelleme: 25/04/2011

Egemen Bağış'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Basın Duyurusu
23 Nisan 2011 

 

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI MESAJ

Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı yüce Meclisimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutluyoruz. Büyük önder Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesi, ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi ortaya koymaktadır.

Artık büyük Atatürk'ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığına dair dogma bilgiler yerine, o vizyoner liderin ta 1920'lerde "Bir Balkan Birliği kurulmalı ve zamanla bir Avrupa Birliğine dönüşmeli" dediğini öğrenen öngörülü bir nesil yetiştiği için ve onun hayalini kurduğu birliğe üye olma yolunda bölge ülkelerine ilham kaynağı olan reformlar gerçekleştiren bir ülke haline geldiğimiz için yarınlarımızdan umutluyuz.

Bizler Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Avrupa Birliği sürecini, herkesten çok gençlerimizin ve çocuklarımızın projesi olarak görüyoruz. Gelecek nesillere sunulacak en güzel miras daha demokratik, daha çağdaş ve daha müreffeh bir Türkiye olacağından bu yolda hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz.

Yüce Meclisimiz Avrupa Birliği sürecindeki yoğun mesaisi ile gelecek nesillere bu mirası bırakma yolunda demokrasimizin en büyük güvencesidir. Her zaman dediğim gibi Avrupa Birliği üyeliğinin yolu tek bir yerden geçer; o da Türkiye Büyük Millet Meclisidir.

Bu özel günde doğarak, adını Ulusal Egemenlik Bayramından almış biri olarak yüce Meclisimizin yeni yaşını kutlar, tüm çocuklarımıza güzel bir bayram dilerim.



Güncelleme: 25/04/2011 / Hit: 12,507

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı