ENGLISH
  Güncelleme: 24/04/2011

Çocuklardan AB'ye Renkli Mesaj

 

Avrupa Birliği (AB) konusundaki duygu ve düşüncelerini resme döken bir grup Bilfen Okulları öğrencisi,  23 Nisan'da AB'ye,  DHL Express Türkiye aracılığıyla,  renkli bir mesaj  gönderiyor.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hayata geçirdiği "Çocuklardan AB'ye Renkli Mesaj" adlı proje kapsamında öğrenciler hayallerindeki AB'yi anlatan resimlerle AB'li yetkililere "Avrupalı Türkiye" mesajı veriliyor.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, projeye ilişkin değerlendirmesinde, "Türkiye'nin geleceği çocuklarımızın AB'ye bakışlarına, bu konudaki düşüncelerine büyük önem veriyoruz.  Bilinçli ve Avrupa Birliği'ni tanıyan bir kuşağın yetişiyor olması geleceğe olan umudumuzu daha da arttırıyor. Bizlere gurur veren çocuklarımızın fikirlerini bu özel günde Avrupa'ya taşıyoruz" dedi.

Bilfen Okullarında eğitim gören 13-16 yaşlarındaki öğrencilerin resimleri arasından seçilen 30 eser, AB Konseyi Başkanı Sayın Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Sayın Jose Manuel Barroso, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından Sorumlu Komisyon Üyesi Sayın Stefan Füle ve Avrupa Parlamentosu "Türkiye'nin Dostları Grubu" Başkanı Sayın Alojz Peterle'ye gönderiliyor.

Resimlerle birlikte gönderilecek mektupta Türkiye'nin AB yolculuğunda elde ettikleri kazanımlara atıfta bulunan öğrenciler, "AB üyesi bir Türkiye " isteklerini dile getiriyor.

Resimleri görmek için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/04/2011 / Hit: 9,497

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı