ENGLISH
  Güncelleme: 14/04/2011

Egemen Bağış'ın Türkiye'nin AT'ye Tam Üyelik Başvurusu Yapmasının Yıldönümü Mesajı

 

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Basın Duyurusu
14 Nisan 2011

 

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN 14 NİSAN 1987 TARİHİNDE TÜRKİYE'NİN AVRUPA TOPLULUĞUNA TAM ÜYELİK BAŞVURUSU YAPMASININ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE YAYIMLADIĞI MESAJ

Bugün, Türkiye'nin Avrupa Birliği yolculuğundaki tarihi adımlardan biri olan, Avrupa Topluluğuna tam üyelik başvurumuzun yıldönümü.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda, Avrupa Birliği katılım süreci Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi olagelmiştir. Türk demokrasi tarihinin en önemli liderlerinden Turgut Özal da insanı merkeze koyan siyaset anlayışıyla sadece Türkiye'deki geleneksel devletçi zihniyetin gözden geçirilmesini sağlamamış, aynı zamanda 1987 yılında Avrupa Topluluğu'na tam üyelik başvurumuzu yaparak bu projeye yeniden can vermiştir.

Özal ta o dönemde müzakerelerde karşılaşılacak güçlükleri öngörerek, bu yolu "uzun ince bir yola" benzetmiştir. Bizler de Avrupa Birliği sürecimize tarihsel bir eşik atlatan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde o "uzun ince yolda" kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz.

Vaktiyle Özal karşısında saf tutup, bugünlerde ona muhabbet beslemeye başlayanların, AB sürecimize de aynı desteği samimiyetle vereceklerini ümit ediyorum.

3 gün sonra, yani 17 Nisan günü büyük devlet ve halk adamı merhum Özal'ın ebediyete intikalinin 18. yıldönümü. Bu vesileyle kendisini bir kez daha rahmet, şükran ve derin saygıyla anıyorum.



Güncelleme: 14/04/2011 / Hit: 14,126

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı