ENGLISH
  Güncelleme: 12/04/2011

AB İletişim Gönüllüleri İlk Eğitimlerini Aldılar

AB İletişim Gönüllüleri Programı kapsamında eğitimlerini tamamlayan katılımcılar sertifikalarını ve kimlik kartlarını 10 Nisan 2011 tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisi'nde düzenlenen bir törenle Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın elinden aldı.

 


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'ya giden gençleri yaşadıkları ülkenin geleceğinde söz sahibi olarak gördüklerini belirterek, "Bana hep AB üyeliğinin önündeki engeli sordular ve ben hep aynı cevabı verdim. Önyargı. Bu önyargıları da gönüllü iletişimciler vasıtasıyla kıracağız" dedi.


İletişim Gönüllüleri, 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul'da, "AB'nin Kurumsal Yapısı ve Hukuk Düzeni", "Avrupa Birliği ve Türkiye: Uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Projeleri", "Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin Yapısı ve Faaliyetleri", "Avrupa Birliği ve Türkiye: Siyasi Reform Süreci", "Avrupa Birliği ve Türkiye: Güncel Meseleler" ve "Avrupa Birliği ve İletişim" konularında eğitim aldılar.


İletişim Gönüllüleri bu eğitimin ardından, okullara ve sivil toplum örgütlerine AB, AB-Türkiye müzakere süreci ve Avrupa Birliği'nin günlük hayatımıza somut etkileri hakkında bilgi verecekler.

 

 

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/04/2011 / Hit: 10,525

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı