ENGLISH
  Güncelleme: 01/04/2011

AB'yi Bir de Genç İletişimcilerden Dinleyin

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından hayata geçirilen "AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması" sona eriyor.

"AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması", Avrupa ülkeleri ve Türkiye kamuoylarındaki karşılıklı önyargıları ve bilgi eksikliğini gidermek için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanmak açısından bir ilk oluşturuyor.

Yarışma ile İstanbul'da İletişim, Güzel Sanatlar, Sanat, Tasarım Fakülteleri ve benzeri fakülteleri bünyesinde bulunduran 24 üniversitede ve 5 meslek yüksek okulunda öğrenim gören binlerce öğrenciye ulaşıldı.

İlk aşamada, talep eden İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'ne bilgilendirme ziyaretleri düzenlendi. Bu ziyaretlerde, öğrenciler, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ve AB'ye üyeliğin günlük hayata etkileri konularında bilgilendirildi. Ayrıca, yarışmanın duyurulduğu tüm üniversite ve yüksek okullarda AB, AB-Türkiye ilişkileri ve Türkiye'nin AB üyeliğinin Türkiye ve AB'ye kazandıracaklarını anlatan pek çok yayın dağıtıldı.

25 Kasım 2010'da başlatılan yarışmada, öğrenciler, aldıkları eğitimi ve yaratıcılıklarını AB alanında kullanarak çok sayıda eser ortaya çıkardı. Yarışma süresince, öğrenciler tarafından tüm kategorilerde toplam 864 eser üretildi. Bu eserler, öncelikle, her okul bünyesinde oluşturulan jüriler tarafından ön elemeye tabi tutuldu.

Bu eserler, 2 Nisan 2011 tarihinde, İstanbul dışındaki illerin üniversitelerinin akademisyenlerinden oluşan Ulusal Jüri tarafından değerlendirilecek.

Ardından, 3 Nisan 2011 Pazar günü, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlığında toplanan, akademisyenlerden ve profesyonel iletişimcilerden oluşan Nihai Jüri, dört kategorinin en başarılı üç eserini seçecek.

Yarışmada her dört kategoride ödül kazananları birbirinden güzel ödüller bekliyor. Birincilik ödülünü kazanan eser sahipleri, Brüksel ve AB Dönem Başkanlığını yürüten Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'yi kapsayan bir gezi ile ödüllendirilecek. İkincilik ödülünü kazananları ise Brüksel gezisi bekliyor. Üçüncülük ödülünü kazanan eser sahipleri, öğrenim gördükleri alana uygun teknik ekipmanla ödüllendirilecek.

Nihai değerlendirme sonrasında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, jüride yer alan akademisyenler ve profesyonel iletişimcilerle birlikte kazananları açıklayacağı, 3 Nisan 2011 tarihinde, saat 13.30'da, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisinde düzenlenecek basın toplantısına basınımızın değerli mensupları davetlidir.

 

Ulusal Jüri Listesi ve Nihai Jüri Listesi için tıklayınız.



Güncelleme: 01/04/2011 / Hit: 10,424

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı