ENGLISH
  Güncelleme: 25/03/2011

EUROsimA 2011: Geleceğin Karar-Vericileri Avrupa Kurumlarını Öğreniyor

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 300'den fazla öğrenci Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS) Türkiye'nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında ODTÜ'de gerçekleştirilecek AB simülasyonunda bir araya gelerek Avrupa Birliği'nin gündemindeki temel konuları tartışacak.

"EUROsimA 2011", ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğunca bu yıl yedincisi düzenlenen bir Avrupa Birliği simülasyonudur. Bu simülasyona katılan Türk ve yabancı öğrenciler Avrupa Birliği kurumları hakkında edindikleri bilgiyi pratiğe dökme imkanı bularak, Avrupa Birliği kurumlarındaki karar alma mekanizmalarını, bunların işleyişini ve uzlaşı kültürünü karşılıklı tartışarak öğreniyor.

28 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da ODTÜ Kampüsü'nde düzenlenecek "EUROsimA 2011", çevreden tüketici haklarına, küresel mali krizden ortak dışişleri ve güvenlik politikasına kadar geniş bir yelpazade görüşmelere sahne olacak. Katılımcılar, konferansın ardından 2-3 Mayıs 2011 tarihlerinde Kapodokya'yı gezecekler.

 



Güncelleme: 25/03/2011 / Hit: 11,562

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı