ENGLISH
  Güncelleme: 18/03/2011

Egemen Bağış'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
18 Mart 2011

 

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

 

Bugün, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birinin, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü. Atatürk'ün askeri dehasını ve liderliğini tüm dünyaya gösterdiği bu zafer büyük Önder'in şu sözleriyle hafızalara kazınmıştır: "Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."


Bu savaşta tüm dünya, Anadolu insanının cesaret ve iradesine şahitlik etti. Bugün de bizim en büyük gücümüz bu milletin cesaret ve iradesidir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir. Bu mirastan feyz alarak dokuz yıldır milletimiz için çalışıyoruz. Yine bu kararlılıkla, Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşında AB standartlarında daha güçlü, daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.


Çanakkale Deniz Zaferimizin 96. Yıldönümü olan bu gün vesilesiyle cesaret ve iradeleriyle bugünümüze de ışık tutan bütün şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum.



Güncelleme: 18/03/2011 / Hit: 10,131

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı