ENGLISH
  Güncelleme: 11/03/2011

Egemen Bağış'ın 11 Mart Avrupa Terör Kurbanları Günü Mesajı

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

Basın Duyurusu
11 Mart 2011

 

Bilgi: 11 Mart 2003 tarihinde, Madrid Metrosu'nda 17 farklı ülkenin vatandaşı 191 masum insanın yaşamlarını yitirmesinin ardından 11 Mart, Avrupa'da, Avrupa Terör Kurbanları Günü olarak anılmaya başlanmıştır.

 

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN AVRUPA TERÖR KURBANLARI GÜNÜ MESAJI

Bugün, Avrupa Terör Kurbanları Günü. Avrupa'da ve dünyada terörün bütün kurbanlarını saygıyla anıyor, terörü lanetliyoruz.

Geride bıraktığımız son on yılda, bütün dünya önce New York; ardından da İstanbul, Madrid ve Londra'yı hedef alan terör saldırılarıyla sarsıldı. Bu kanlı eylemler, terörün vahşi ve korkunç yüzünü bütün dünyaya net biçimde gösterdi ve terörün bütün insanlığı tehdit eden küresel bir tehdit olduğunun farkına varılmasını sağladı.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık ifade ettiği gibi terörün dili, dini ve ırkı olmaz. Biz küresel barış, huzur ve istikrarın korunmasına yönelik çabalara her zaman katkı sağlayan bir ülke olarak terör mağdurları arasında da ayrım yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Umarım ki Avrupa, teröre kurbanlarını andığı bu gün vesilesiyle, yıllardır terörle mücadele eden ve terörün korkunç yüzünü uzun zamandır tanıyan Türkiye'yi bu konuda yeteri kadar desteklemediğinin vicdani muhasebesini de yapar.

Her ülke, teröre hedef olsun, olmasın, teröre karşı birlikte hareket etmek zorundadır. Teröre duyarsız kalınamaz. Teröristler arasında, ya da terör mağdurları arasında ayrım yapılamaz.

Madrid terör saldırısının mağdurlarının anıldığı bu vesileyle hem bu saldırıda hayatını kaybeden insanları, hem teröre kurban verdiğimiz canlarımızı, hem de Pakistan, New York, Londra, Irak ve dünyanın diğer bölgelerinde yitirilen hayatları rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

 

 



Güncelleme: 11/03/2011 / Hit: 9,625

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı