ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2011

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı Elazığ'da Gerçekleştirildi

Belediyelerimizin AB ile ilgili konularda idari kapasitelerinin güçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yürütülen ''Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi''nin bölgesel bilgilendirme toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Elazığ Valisi Muammer Erol'un katılımlarıyla 9 Mart 2011 tarihinde Elazığ'da gerçekleştirildi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 1959 yılında yapılan müracaatla başlayan AB sürecinde Türkiye'nin kat ettiği mesafeye vurgu yaparak başladığı konuşmasında, siyasi engeller nedeniyle açılmayan fasıllara rağmen, ülkemizin AB standartlarına ulaşması için kararlılıkla yapılan çalışmalara değinerek "AB olsun ya da olmasın biz halkımızın yaşam standardını ve kalitesini yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye belirtti.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğuna ve bölgesel bir aktör olarak çevresinde ilham kaynağı olduğuna değinen Bağış, "Ekonomik sıkıntılar yaşayan Avrupa'nın, Türkiye'den çok önemli ihtiyaçları olacak; bu bilinçle ve bu azimle biz bu süreçte bekliyor ve ilerliyoruz. Avrupa'nın sorunları olabilir ama biz Avrupa'ya Elazığ şivesiyle "gadan alırım" diyoruz. Gerçekten bugün Türkiye Avrupa'nın en büyük dinamik nüfusuna sahiptir. Türkiye Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun yükselen yıldızıdır. Onun için hep birlikte ilerleyeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2011 / Hit: 9,737

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı