ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2011

'Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Arttırılması Projesi' Toplantısı Gerçekleştirildi

'Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Arttırılması Projesi' 2010 yılı değerlendirme toplantısı Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve illerin vali yardımcılarının katılımıyla 23 Şubat 2011'de yapıldı.

Egemen Bağış, AB ülkelerinin üçte ikisinin Türkiye'nin üyeliğini desteklediğini belirtti ve siyasi engellerin kalkacağı güne hazırlıklı olmak gerektiğini ifade etti. Bakan Bağış, bu hazırlığı 81 ilde vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla hep beraber gerçekleştireceklerini vurguladı.

Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Arttırılması Projesi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Sayın Büyükelçi Volkan Bozkır ile birlikte seksen bir ilin AB'den sorumlu vali yardımcısı ve AB birimleri temsilcileri ile Ankara'da buluştu.

Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesinde geride bırakılan bir yıllık sürecin değerlendirileceği 23 Şubat 2011 tarihli toplantıda, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından 2011 yılında başlatılan "İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı" da tanıtıldı.

Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından 20 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen Valiler Toplantısına katılan Bağış, son bir yılın çalışmalarını ve başarı öykülerini valilerle birlikte gözden geçirerek, ileriye yönelik değerlendirmelerini dinlemişti. 

Bağış ve Atalay, 23 Şubat 2011 tarihinde saat 9.30'da TOBB Sosyal Tesislerinde yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bu kez İl AB Daimi Temas Noktası vali yardımcıları ve valilik AB birimlerinde çalışan uzmanlar ile geçen yıl illerimizde gerçekleştirilen AB faaliyetleri ve yeni açıklanan projeye yönelik değerlendirmelerde bulunarak, gelecek yılların planlamasını da yaptılar. 

Toplantıda, 2 Şubat 2011 tarihinde ABGS tarafından duyurusu yapılan İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programına ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgilendirme de gerçekleştirildi.

23 Şubat 2011 tarihinde TOBB Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bu toplantıdan sonra, İl AB Daimi Temas Noktası vali yardımcılarımıza   yönelik olarak Hollanda Maastricht'te düzenlenen  ve önümüzdeki dönemde düzenlenecek  "AB Kurumları ve Politikaları" konulu eğitimler vesilesiyle ve Hollanda Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen ABGS uzman yardımcılarına yönelik "How to Work with Brussels" eğitiminin sona ermesi sebebiyle Hollanda Büyükelçisi Sayın Jan-Paul Dirkse tarafından Hollanda Büyükelçilik Rezidansı'nda saat 16.30'da bir resepsiyon düzenlendi. Bu resepsiyon Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Sayın Büyükelçi Volkan Bozkır'ın da katılımıyla gerçekleşti.

 

Söz konusu yapılan sunumlar aşağıda yer almaktadır.

ABGS Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet CANGİR'in sunumu için tıklayınız.

ABGS Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN'ın sunumu için tıklayınız.

Sayfa görüntüleme sayısı:125


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2011 / Hit: 9,971

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı