ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2011

'Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor' Projesi Bilgilendirme Toplantısı Hatay'da Gerçekleştirildi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Belediyeler Birliğince 22 Şubat 2011 tarihinde Hatay'da düzenlenen ‘Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor' Projesi Bilgilendirme Toplantısı'nda katılımcılara AB sürecine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yerel yönetimlerin AB standartlarını yakalaması için her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Bakan Bağış, "AB fonlarını belediyelerimize nasıl kazandırırız" diye çalıştıklarını ifade etti.

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi Bilgilendirme Toplantısı

 

Belediyelerimizin AB ile ilgili konularda idari kapasitelerinin güçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması amacıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı, Proje Uygulama Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa yürütülecek ve "Belediyelerimiz AB'ye Hazırlanıyor" adıyla uygulanacak projenin hedef kitlesi nüfusu 50.000 üzerinde olan il ve ilçe belediyelerimizdir. 2011 yılı ile uygulaması başlayan proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilecektir:

- Belediyelerin uzman personeline yönelik web tabanlı uzaktan eğitim

- 8 ilde düzenlenecek bölgesel konferanslar ile belediye başkan ve başkan yardımcıları için bilgilendirme

- İyi uygulamaların görülmesi amacıyla yurtdışında belirlenecek AB belediyelerine çalışma ziyaretleri

- Belediyelerin faydalanacağı AB ile ilgili konularda geliştirilecek yayın ve dokümanlar  

"Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi" Hatay Bilgilendirme Toplantısında yapılan sunumlar aşağıda yer almaktadır.  

ABGS sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Sayın A. Deren YAVUZ'un "Yerel Yönetimlerin AB ile Kültürlerarası Diyalog Süreci ve Topluluk Programları"" konulu sunumu için tıklayınız.  

ABGS Tarım ve Balıkçılık Başkanı Sayın Fatma Can SAĞLIK'ın "AB Tarım, Gıda Güvenliği ve Balıkçılık Müktesebatı ve Yerel Yönetimlere Uygulanması" konulu sunumu için tıklayınız.

ABGS Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent ÖZCAN'ın "AB Mali Yardımları ve Belediyeler Sağlanan Destekler " konulu sunumu için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2011 / Hit: 10,071

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı