ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2011

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Toplantısı Hatay'da Gerçekleştirildi

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) 66. Toplantısı için Hatay'a gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Komisyon Eş Başkanları Helene Flautre ile Lütfi Elvan ve komisyon üyeleri kentteki tarihi yerleri gezdi.

AB destekli ‘Kadın Eliyle Mozaik Kursu' çalışmalarının yapıldığı atölyeyi gezen heyet, daha sonra Havra'yı, Habib-i Neccar Camisi'ni ve Ortodoks Kilisesini ziyaret etti.

Kadın Eliyle Mozaik Kursu

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ottoman Palace'de düzenlenen KPK Toplantısı'nda yaptığı konuşmada toplantının Hatay'da yapılmasının ayrı bir anlamı olduğunu belirterek, kentin farklılıkların kardeşlik ve dayanışma içinde yaşadığı örnek bir şehir olduğunu söyledi.

Egemen Bağış, bugün itibariyle AB sürecinde çok önemli bir noktaya gelindiğini söyledi. Ancak yaşanan süreçle ilgili sıkıntıların da varlığından dolayı rahatsızlıklarını aktaran Bakan Bağış, fasılların önüne konulan engellerin kaldırılmasını istedi. Egemen Bağış daha sonra komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 66. Toplantısı

 

 

 

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2011 / Hit: 11,562

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı