ENGLISH
  Güncelleme: 21/02/2011

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi Ulusal Bilgilendirme Toplantısı

T.C.
Başbakanlık
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

21 Şubat 2011

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi Ulusal Bilgilendirme Toplantısı Hatay'da Düzenleniyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan ulusal bilgilendirme toplantısına katılmak üzere 22 Şubat 2011 tarihinde Hatay'da olacak.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile 2011 yılında yürütülmeye başlanan söz konusu proje kapsamında gerçekleştirilmekte olan bu toplantıya, yurt çapında nüfusu yüz binin üzerinde olan toplam 152 belediye davet edildi.

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi kapsamında ilk bölgesel bilgilendirme toplantısı, 3 Şubat 2011 tarihinde Gaziantep'te gerçekleştirilmişti. Bu kez ulusal boyutta 81 ilimizin tamamından gelecek katılımcılarla düzenlenmekte olan toplantı, 22 Şubat 2011 tarihinde Ottoman Palace Otelde saat 10:00-16:00 arasında gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Belediye Başkanlarına AB üyelik sürecinde son durum ile ilgili bilgi aktaracak, Başkanların sorularını cevaplayacak ve değerlendirmelerini dinleyecek. Ayrıca, toplantı kapsamında Belediye Başkanlarına AB müktesebatının önemli konu başlığı olan "Tarım, Gıda Güvenliği ve Balıkçılık" alanında belediyeleri ilgilendiren hususlar ile belediyelerin "AB üyesi ülkelerdeki Belediyeler ile Kültürlerarası Diyaloğu" ve ""AB Mali Yardımlarından Belediyelerin Nasıl Faydalanabileceği" konularında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin ilgili Başkanları tarafından sunumlar yapılacak.


Proje Hakkında Bilgi:
Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesiyle, Avrupa Birliği ile ilgili konularda belediyelerin idari kapasitelerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

11 Aralık 2011 tarihinde ABGS ve TBB arasında imzalanan protokol ile uygulamaya geçirilen proje kapsamında bölgesel bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi öngörüldü. Bölgesel toplantılarda seçilen AB müktesebat başlıkları ile AB mali yardımlarından belediyelerin nasıl faydalanabilecekleri konularında belediye başkanlarına ve ilgili belediye yöneticilerine bilgiler veriliyor. Proje kapsamında AB müktesebatı başlıkları ve AB mali yardımları konularında yurt sathında seçilecek pilot belediyelerin personeline yüz yüze ve uzaktan eğitimler verilmesi planlanıyor. Proje kapsamında hazırlanacak kitap ve benzeri yayınlar ile de belediye çalışanlarının AB ile ilgili bilgi seviyesinin artırılması da hedefleniyor.

Projenin uygulanmasına başlanan Aralık ayından bugüne kadar "Avrupa Birliği Mali Yardımı ve Belediyeler Sağlanan Destekler" kitabı hazırlanarak Türkiye Belediyeler Birliği aracılığı ile bütün belediyelere dağıtımı tamamlandı. 3 Şubat 2011 tarihinde Gaziantep'te bölgedeki 7 ilin belediye başkanlarının katılımı ile ilk bölgesel bilgilendirme toplantısı yapıldı. Hatay'da yapılacak toplantı proje kapsamındaki ikinci geniş katılımlı toplantı olacak.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 21/02/2011 / Hit: 10,213

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı