ENGLISH
  Güncelleme: 16/02/2011

2011 AB İletişim Gönüllüleri Programı Başvuru Süresi Uzatıldı

İletişim Gönüllülerini Bekliyoruz

AB Genel Sekreterliği, Türkiye'nin AB İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında gençlerimize yönelik etkinliklerine devam etmektedir.

Türkiye çapında gerçekleştireceğimiz bilgilendirme çalışmalarında AB üyelik sürecimize destek verecek, Avrupa Birliği bilgisini paylaşmak isteyen gönüllülere ihtiyacımız var.

Bu amaçla, daha önce duyurusu yapılan "AB İletişim Gönüllüleri Programı"na son başvuru tarihi olan 18 Şubat 2011'e kadar gerekli belgeleri yetiştiremeyen İletişim Gönüllüleri için başvuru süresi 2 Mart 2011 tarihine kadar uzatılmıştır.

"AB İletişim Gönüllüleri Programı"na katılım için aradığımız iki koşul, Avrupa Birliği konularını içeren bir alanda yüksek lisans yapmış olmak ve AB üyelik sürecimize katkıda bulunmak amacıyla gönüllü olmayı kabul etmek.

Başvuru:

Ülke çapında gerçekleştirilecek bu iletişim kampanyasında siz de yer almak istiyorsanız, ekte yer alan başvuru formu ile lisans ve yüksek lisans diplomalarınızın kopyalarını, 2 Mart 2011 tarihine kadar Genel Sekreterliğimiz Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığına e-mail (abis@abgs.gov.tr) veya faks ile (0 312 218 13 75) iletmeniz gerekmektedir.

Kursa davet edilecek adayların seçimi Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılacaktır.

Eğitim:

Belirlenen aday AB iletişim gönüllülerine öncelikle Ankara ve İstanbul'da eğitim verilecektir. Programı tamamlayanlara AB İletişim Gönüllüsü sertifikası ve kimliği verilerek, iletişim çalışmalarına katılmaları sağlanacaktır.

Hedeflerimiz:

AB İletişim Gönüllülerinin, bulundukları şehirde Valilik bünyesinde yer alan AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ile temas halinde olarak, bulundukları şehirdeki AB etkinliklerine katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Bu, liselerde, Avrupa Birliği Kulüplerinde, Gençlik Merkezlerinde ya da benzeri sosyal platformlarda AB'yi anlatmak ya da bulunulan şehirdeki ABGS etkinliklerine destek vermek şeklinde olacaktır. AB İletişim Gönüllülerine olanaklar çerçevesinde ABGS, bilgi, yayın, iletişim ve bağlantı konularında destek sağlayabilecektir.

Ülkemizin her köşesine sizlerle birlikte ulaşmak istiyoruz. Süreçte bizim de katkımız olsun diyorsanız ve AB üyelik sürecimize somut katkıda bulunmak istiyorsanız başvurularınızı bekliyoruz.

Başvuru Formu için tıklayınız.



Güncelleme: 16/02/2011 / Hit: 11,067

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı