ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2011

Egemen Bağış Avrupa Hareketi'nin İstanbul Kongresi'nde Açılış Konuşması Yaptı

Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Pat Cox'un başkanlığını yürüttüğü Avrupa Hareketi, yıllık toplantısını 11-12 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirdi.

Avrupa Hareketi ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ortaklığı ile gerçekleştirilen kongreye, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği de destek verdi.

Avrupa Hareketi İstanbul Kongresi

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Avrupa Hareketi İstanbul Kongresi nedeniyle Türkiye'de bulunan Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Pat Cox'un da aralarında bulunduğu katılımcılar onuruna 10 Şubat akşamı resepsiyon verdi.

Bakan Bağış, misafirlerini seçim bölgesi olan İstanbul'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu, İstanbul'un, doğunun en batısı, batının en doğusu olarak Avrupa Hareketi Kongresine ev sahipliği yapmasının büyük anlam taşıdığını söyledi.

Açılış resepsiyonunun ardından, Bakan Bağış Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Avrupa Hareketi İstanbul Kongresi


Avrupalı ve Türk sivil toplum kuruluşlarından 400 civarında katılımcının takip ettiği Kongrenin ilk gününde bir açılış konuşması gerçekleştiren, Sayın Bağış, sivil toplum kuruluşlarının demokratikleşme sürecinin en önemli aktörleri olduğunu belirterek, farklı seslerin ve düşüncelerin dolaşımına ve tartışılmasına olanak sağlayan önemli bir platform olduğunu kaydetti.

Sayın Bağış ayrıca, kongreye katılmak üzere Türkiye'ye gelen Avrupa Ekonomik ve Sosyal Konseyi Başkanı Staffan Nilsson ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/03/2011 / Hit: 10,063

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı