ENGLISH
  Güncelleme: 11/02/2011

Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Sözlü Giriş Sınavı Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 09/01/2011 tarihinde yapılan Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Yazılı Giriş Sınavı sonuçlarına göre Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan 105 adayın Sözlü Giriş Sınav tarih ve saatlerini gösterir liste ekte sunulmuştur. (Liste için tıklayınız)

Listede isimleri yer alan adayların, belirtilen gün ve saatte Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Mustafa Kemal Mah. 6.Cad. No:4 06800 Bilkent/ANKARA adresinde hazır bulunmaları, ayrıca Sözlü Sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sözlü Giriş Sınavında, adayın çalışacağı alandaki bilgi birikimi, yabancı dili kullanabilme düzeyi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirilecek pozisyona yatkınlık, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önüne alınarak not verilir. Sözlü Giriş Sınavında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 70'tir.

Sözlü sınavda, her adaya Avrupa Birliği ve Türkiye - Avrupa Birliği İlişkileri alanlarındaki bilgi birikimi ve yabancı dili kullanabilme düzeyini ölçecek sorular yöneltilecektir. Adayların soruları kura yöntemi ile belirlenecektir. Sözlü sınav kameraya kaydedilecektir.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda tespit edilen notların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle Uzman Yardımcılığı giriş sınavı nihai başarı dereceleri tespit edilecek ve adaylar nihai notlarına göre sıralamaya tabi tutulacaktır.

Saygıyla duyurulur.

İrtibat Bilgileri:

Telefon:0 (312) 218 1317 - 1336
Faks     : 0 (312) 218 1438

Ulaşım Haritası için Tıklayınız.



Güncelleme: 11/02/2011 / Hit: 24,877

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı