ENGLISH
  Güncelleme: 10/02/2011

Avrupa Hareketi 11-12 Şubat'ta İstanbul'da

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 10 Şubat 2011


Avrupa Hareketi İstanbul'da

Avrupa Hareketi'nin 11-12 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştireceği İstanbul Kongresi ile 400 Türk ve Avrupalı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi bir araya geliyor.

Toplantının açılış resepsiyonuna ev sahipliği yapacak olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Avrupa Birliği genişlemesi ancak toplumlar düzeyinde kabul görürse başarılı olur. Bu nedenle AB üyelik sürecinde sivil toplum diyaloguna büyük önem veriyoruz" dedi.

Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Pat Cox'un başkanlığını yürüttüğü Avrupa Hareketi, yıllık toplantısını 11-12 Şubat'ta yapıyor. Her yıl ayrı bir Avrupa ülkesinde ve şehrinde yapılan toplantının bu seneki ev sahibi ise İstanbul.

Kurulduğu 1948 yılından bugüne Avrupa barışına, demokrasisine ve özgürlüğüne önemli katkılar yapan ve Strazburg'daki Avrupa Konseyi'nin kurulmasına zemin hazırlayan Avrupa Hareketi ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından gerçekleştirilen toplantıya, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de destek veriyor.

Sivil Toplumun Gelişimi, Ulusal Reform Süreci, AB'nin Sivil Topluma Desteği gibi konularında çalışma gruplarını da içeren kongre, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu'nda gerçekleştiriliyor.

Avrupalı ve Türk sivil toplum örgütlerinden 400 civarında katılımcının takip edeceği Kongre'de, Avrupa Hareketi'nin farklı ülke temsilciliklerinin yanı sıra, Europa Nostra, Eurochambers ve European Intercultural Forum gibi önemli şemsiye kuruluşlar da yer alıyor.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış kongrenin ilk günüde bir açılış konuşması yapacak. Sayın Bağış, kongreye katılmak üzere Türkiye'ye gelen AB Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Konseyi Başkanı Staffan Nilsson ile de ikili temaslarda bulunacak.

Basınımızın değerli mensupları açılış resepsiyonuna ve Kongre'ye davetlidir.

Program:
10 Şubat 2011, PERŞEMBE
19:00 - 20:30 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde Açılış Resepsiyonu 
                     The Marmara Hotel, Taksim

11 Şubat 2011, CUMA
09:00 - 10:15 Açılış Konuşmaları
                     İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü

Moderatör: Sayın Charles-Ferdinand Nothomb, Belçika Devlet Bakanı, Uluslar arası Avrupa Hareketi Başkan Yardımcısı, "Avrupa Birliği ve Komşuları" Siyasi Komitesi Başkanı
-Sayın Üstün Ergüder, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Başkanı
-Sayın Prof. Dr. Halil Güven, Bilgi Üniversitesi Rektörü
-Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı, EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı
-Sayın Pat Cox, Uluslararası Avrupa Hareketi Başkanı
-Sayın Stefan Füle, AB Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi
-Sayın Egemen Bağış, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci


10.15-10.45 Soru-Cevap

 



Güncelleme: 10/02/2011 / Hit: 9,798

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı