ENGLISH
  Güncelleme: 02/02/2011

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor

 

T.C.
DEVLET BAKANLIĞI
(Egemen Bağış)
ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

 BASIN DUYURUSU

ŞUBAT 2011

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan ilk bölgesel bilgilendirme toplantısına katılmak üzere 3 Şubat 2011 tarihinde Gaziantep'te olacak.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile 2011 yılında yürütülmeye başlanan söz konusu proje kapsamında gerçekleştirilmekte olan bu ilk toplantıya Gaziantep, Urfa, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden toplam iki yüz otuz yedi belediye davet edildi.

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi ilk bölgesel bilgilendirme toplantısı, 3 Şubat 2011 Perşembe günü saat 10.00'da Gaziantep Tuğcan Otel'de gerçekleşecek. Toplantıda, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Belediye Başkanlarına AB üyelik sürecinde son durum ile ilgili bilgi aktaracak, Başkanların sorularını cevaplayacak ve değerlendirmelerini dinleyecek. Ayrıca, toplantı kapsamında Belediye Başkanlarına AB müktesebatının iki önemli konu başlığı olan "Tarım ve Kırsal Kalkınma" ile "Çevre" alanında belediyeleri ilgilendiren hususlar ile "AB Mali Yardımlarından belediyelerin nasıl faydalanabileceği" konusunda Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin ilgili Başkanları tarafından sunumlar yapılacak.

Proje Hakkında Bilgi:

Belediyeler AB'ye Hazırlanıyor Projesi, ABGS tarafından İstanbul'da düzenlenmiş olan "Sivil Toplum, Gençlik ve Yerel Yönetimler AB Üyeliği Yolunda" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantıları-4 çerçevesinde 11 Aralık 2011 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu projeyle, Avrupa Birliği ile ilgili konularda belediyelerin idari kapasitelerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.

11 Aralık 2011 tarihinde ABGS ve TBB arasında imzalanan protokol kapsamında, AB müktesebatı başlıkları ve AB mali yardımları konularında yurt sathında seçilecek pilot belediyelerin personeline yüz yüze ve uzaktan eğitimler verilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında hazırlanacak kitap ve benzeri yayınlar ile de belediye çalışanlarının AB ile ilgili bilgi seviyesinin artırılması da hedefleniyor.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 02/02/2011 / Hit: 10,532

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı