ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2011

ABGS ve THY İşbirliği Protokolü İmzaladı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Türk Hava Yolları ile Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında Avrupa'nın Geleceğinde Türkiye'nin anahtar rolünü anlatacak.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ile Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği katılım sürecinde hem Türk hem de Avrupa kamuoylarını bilgilendirmek ve önyargıları kırmak adına yeni bir çalışma başlattı.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan yayınlar, Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçuşlarında Türk ve Avrupalı yolculara ulaşıyor.

ABGS ve THY İşbirliği Protokolü


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, 2 Şubat 2011 tarihinde ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kampanyanın, tüm AB sürecinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını söyledi.


Sayın Bakan ayrıca Auschwitz'de gerçekleştirilen Yahudi Soykırımı (Holokost) Kurbanlarını Anma Etkinliklerine de değindi. "Yaradılanı yaradandan ötürü sevme düsturunu benimsemiş ve bunu içselleştirmiş Anadolu medeniyetinin çocukları olarak; barış, hoşgörü ve Auschwitz gibi olaylara sebebiyet veren insanlık dışı yaklaşımlara karşı diyalog çağrımızı daha yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

ABGS yayınları, bu işbirliği ile, yurtiçinde 41 şehre, Avrupa'da 69 noktaya, ayrıca Avrupalıların ve Türklerin seyahat ettiği Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika'dan 44 destinasyona ulaşacak.

Egemen Bağış'ın basın toplantısında yaptığı konuşmanın metni için lütfen tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/03/2011 / Hit: 10,970

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı