ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2011

Egemen Bağış İçişleri Bakanlığı Tarafından Düzenlenen "Valiler Toplantısı"na Katıldı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, İçişleri Bakanlığı tarafından 20 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen "Valiler Toplantısı"na katıldı. Bağış, Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesinde geride bırakılan bir yıllık süreci seksen bir ilin valisi ile buluşarak değerlendirdi.

Valiler Toplantısı

 

Toplantıda, "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" kapsamında valiliklerin AB Birimlerinde çalışan uzmanlar ve kaymakamlar dahil yaklaşık bin iki yüz kişiye "AB Mali Yardımları için Proje Hazırlama Eğitimi" verildiğini belirten Bağış, 2011-2013 yılları arasında, iller genelinde yürütülecek biri ABGS bütçesinden, diğeri IPA kapsamında finanse edilecek iki yeni proje ile yerelde AB çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

"Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" ile 2010 yılı içerisinde toplam yüz altmış beş Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı yapıldığını belirten Bağış, valilikler tarafından yapılan bilgilendirmeler çerçevesinde yaklaşık on bin kişinin AB ile ilgili konularda eğitim almasının sağlandığını da belirtti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, "İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı" ve "Valiliklerin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi" ile AB konusundaki çalışmaların desteklenmeye devam edileceğini de duyurdu.

Valiler Toplantısı

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2011 / Hit: 11,148

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı