ENGLISH
  Güncelleme: 17/01/2011

Avrupa Parlamentosu Gazetecilik Ödülü Başvuruları Başladı

Avrupa Parlamentosu, bu yıl dördüncü kez "gazetecilik" yarışması düzenliyor. Avrupa düzeyinde çok önemli konuları ele alan veya Avrupa Birliği kurumları ve politikalarının daha iyi anlaşılmasını sağlayan haberler dört ayrı kategoride yarışacak. Toplam 20 bin Euro ödüllü yarışmaya, sadece Avrupa Birliği ülkelerinde vatandaş olan gazeteciler değil, oturma hakkına sahip olan gazeteciler de katılabilecek.


Yazılı basın, radyo, televizyon ve internet gazeteciliği kategorilerinde düzenlenen yarışmada, kazananlar her kategori için 5 bin Euro ödül alacak.


Gazetecilerin bireysel olarak veya en çok beş kişiden oluşan ekipler halinde katılabilecekleri yarışmaya başvurular 15 Ocak 2011 tarihinde başlayacak olup, 31 Mart 2011 tarihinde sona erecektir.


Yarışma iki aşamadan oluşacak. AB üyesi 27 ülkeden birer gazetecinin oluşturacağı jüri, finale kalan haberleri belirleyecek. Ardından finale kalan haberler arasından birinciyi, 3 Avrupa Parlamentosu üyesi ve altı gazeteciden oluşan "ödül jürisi" belirleyecek. Ödül Jürisi'ne Avrupa Parlamentosu'nun iletişimden sorumlu başkan yardımcısı başkanlık edecek.


Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.



Güncelleme: 17/01/2011 / Hit: 10,453

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı