ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2011

Nihat Ergün, 'Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı'nı Kamuoyuna Açıkladı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ulusal Program'daki Öncelik 20.1 kapsamında yer alan ve İşletme ve Sanayi Politikası Faslının (20. Fasıl) kapanış kriteri olan ‘Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı'nı, İstanbul'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı


Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'nin açıklandığı toplantıda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sanayi Strateji Belgesinde sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinin bir bütün olarak görüldüğünü, belgenin yatay ve sektörel politika alanları üzerine kurgulandığını belirtti. Bakan Ergün ayrıca, Sanayi Strateji Belgesi'nin ve Sektörel Strateji Belgelerinin temel amacının, özel sektör eliyle Türkiye'nin sanayideki rekabet gücünü artırmak olduğunu söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sanayi Strateji Belgesi'ni Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda, önemli bir başlangıç ve araç olarak gördüklerini belirterek, ''Yani bu belgeyi, aslında önümüzdeki kritik 13 yılın yol haritası olarak görüyoruz'' dedi.

Türkiye Sanayi Strateji Belgesi 2011-2014 için tıklayınız.

Türkiye Sanayi Eylem Planı için tıklayınız.

Kaynak: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/03/2011 / Hit: 11,447

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı