ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2011

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yönelik Jean Monnet Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Jean Monnet Burs Programı hakkında kamu kurum ve kuruluşlarımızın personelini bilgilendirmek amacıyla Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir başkanlığında 5 Ocak 2011 tarihinde Genel Sekreterliğimizde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Jean Monnet Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir

 

Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Proje Uygulama Başkanlığı Uzman Yardımcısı Duygu Yardımcı, Jean Monnet Teknik Yardım Ekibi Lideri Emine Akgün'ün de katılım sağladığı toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarımızın başta Eğitim, Personel, AB ve Dışilişkiler birimlerinden olmak üzere ilgili tüm birimlerinden geniş katılım sağlandı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir şu hususları dile getirdi: "AB ile müzakere sürecinde AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmış kişilere ihtiyacımız vardır. AB müktesebatı konusunda yetişmiş insan gücü, Türkiye'nin müzakere sürecindeki en önemli kazanımlarından biridir. Bu kapsamda, AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel ihtiyacını karşılayarak, gerekli idari kapasiteyi oluşturmayı amaçlayan ve AB üyesi ülkelerde eğitim imkânı sağlayan Jean Monnet Burs Programı, Türkiye'de toplumun her kesiminden AB ile ilgili konularda uzmanlar yetiştirmeyi hedefleyen çok özel bir programdır."

Her yıl yaklaşık 100 kişinin faydalanabildiği bursun %60'lık kontenjanının kamu kurum ve kuruluşlarına ayrıldığını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir, Jean Monnet bursunun kamu kurum ve kuruluşlarının idari kapasitelerini geliştirmek için çok önemli bir fırsat olduğunu, Jean Monnet bursuyla AB üyesi ülkelerde eğitim alan kamu kurumu çalışanlarının ülkemize dönerek edindikleri bilgilerle kurumlarının çalışmalarına değerli katkılar yaptıklarını belirtti.

Jean Monnet Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı

 

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir ayrıca şu hususları dile getirdi: "Jean Monnet bursundan sadece merkez teşkilatımızın çalışanları değil taşra teşkilatlarımızda, yerel yönetimlerimizde çalışan kamu kurumu personeli de faydalanabilmektedir. Maalesef bursun merkezde ve taşrada yeterince duyurulamamasından, tanınmamasından dolayı burstan faydalananların sayısı kamu kurumlarına ayrılan 60 kişilik kontenjanın çok altında kalmaktadır. Kamu kurumu personellerinin "Yetiştirmek Amacıyla Yurtdışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine tabi olarak Jean Monnet Bursundan faydalanmaları gerekirken kurumlarda bu konuda farklı uygulamaların olması kamu sektöründen bursa ilgiyi azaltan diğer bir sebep olarak tespit edilmiştir.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da Jean Monnet Bursunun kamu kurumlarınca etkin kullanılmasına büyük önem verdiğini hatırlatan Mehmet Cangir; Jean Monnet Bursuna kamu kurum ve kuruluşlarımızca sahip çıkılmasının, kendilerine ayrılan kontenjanı dolduracak şekilde personellerinin bursa başvurularının teşvik edilmesinin, bursun yerelde de etkin duyurulmasının arzu edildiğini belirterek; kamu kurumları arasında en fazla Jean Monnet Bursiyeri çıkaran, personelini bu anlamda destekleyen Adalet Bakanlığına teşekkür etmiştir.

Daha sonra söz alan Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, 8 Şubat 2011 tarihine kadar başvuruları devam eden Jean Monnet Burs Programının tarihçesi, tahsis edilen burs oranları, burs miktarı, başvuru kriterleri ve seçim süreci hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir.

Bursun kamu kurum ve kuruluşlarınca etkin duyurulamamasından ve kamu personelinin burs başvurusu için teşvik edilmemesinden dolayı burstan faydalananların sayısının beklenenin çok altında kaldığını ifade eden Bülent Özcan, önümüzdeki süreçte kamu kurumlarınca bursa daha fazla ilgi gösterilmesinin arzu edildiğinin birkez daha altını çizmiştir.


Toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona ermiştir.

 

Jean Monnet Burs Programı sunumu için lütfen tıklayınız.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/03/2011 / Hit: 15,511

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı