ENGLISH
  Güncelleme: 15/11/2010

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın 15 Kasım ve 20 Kasım 2003 Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenen Terör Saldırıları Nedeniyle Yayınlanan Mesajı

 

T.C.
Başbakanlık
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
Basın Müşavirliği

 

BASIN DUYURUSU

 

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın
15 Kasım ve 20 Kasım 2003 Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenen Terör Saldırıları Nedeniyle Yayınlanan Mesajı


2003 yılının Kasım ayında, beş gün arayla patlayan bombalarla terörün acımasız ve hain yüzünü bir kez daha gördük. 15 Kasım'da Neve Şalom ve Beth Israel Sinagoglarını, 20 Kasım'da ise HSBC Bankası Genel Müdürlüğü ile İngiliz Başkonsolosluğu'nu hedef alan melun terör saldırıları; dua eden, işine koşan veya sadece oradan geçmekte olan onlarca masum insanın ölmesine veya yaralanmasına neden oldu.

11 Eylül saldırılarıyla başlayan terörist saldırı dalgasının sıradaki hedeflerinin İstanbul, Madrid ve Londra olması, terörün artık bölgesel bir mesele olmayıp tüm dünyayı tehdit eden küresel bir sorun olduğunun göstergesiydi.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi terörün dili, dini ve ırkı olmaz. Ülkemiz her defasında, terörün küresel bir sorun olup, hiçbir ayrım yapmaksızın bütün insanlığı tehdit ettiğini ifade etmektedir. Unutulmamalıdır ki, terör örgütlerinin bağlantılarının, finansal ve insan kaynaklarının tespiti ve terör örgütlerinin bu kaynaklara erişiminin engellenmesi terörle mücadelenin en önemli başarı koşuludur. İşte bu yüzden AB'li muhataplarımızla yaptığımız her görüşmede dile getirdiğimiz üzere her ülke teröre karşı işbirliği içerisinde birlikte hareket etmek zorundadır.

Mübarek Kurban Bayramını idrak edeceğimiz bu günlerde, bu saldırılarda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.

Basına saygıyla duyurulur.

 

 



Güncelleme: 15/11/2010 / Hit: 9,829

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı