ENGLISH
  Güncelleme: 25/03/2011

Büyükelçi Bozkır: Türkiye AB'ye yük değil

Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, The Economist dergisi tarafından organize edilen "Değişim Sürecinde Türkiye - Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı"nda Türkiye'nin AB'ye yük oluşturmayacağını inandığını belirterek, Türkiye-AB ilişkilerindeki anahtar terimin "ortak çıkarlar" olduğunu vurguladı.

 

Büyükelçi Bozkır'ın konuşma yaptığı "Uzun ve Dolambaçlı Yol-Türkiye ve AB" başlıklı oturuma Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini ve Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Matthias Kollatz da katıldı.

The Economist dergisi tarafından düzenli aralıklara organize edilen konferanslar, Türk hükümet yetkililerini, yerel ve uluslararası şirket yöneticilerini, sivil toplum kuruluşlarını ve fikir önderlerini bir araya getiriyor. 4 Kasım'da yapılan bu konferansın temel tartışma konularını ise, Türkiye'nin şu anki ekonomik görünümü, hızla gelişen bir pazar olarak bölgedeki konumu, Türk enerji sektörünün stratejik önemi ve Avrupa Birliği ile ilişkiler oluşturdu.

  

The Economist Avrupa Editörü John Peet, Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Matthias Kollatz ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/03/2011 / Hit: 9,828

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı