ENGLISH
  Güncelleme: 25/03/2011

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Türkiye Bölgesinde bir Denge Unsurudur


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 22 Eylül 2010 Çarşamba günü, Fransız İşadamları Federasyonu (MEDEF) heyetini kabul etti. Fransız işadamlarına "Doğru zamanda doğru yerdesiniz" diyen Bağış, işadamlarını Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti. Bakan aynı zamanda Türkiye'nin bir denge unsuru olarak bölgedeki kilit önemini vurguladı.

Bağış,"Ülkemiz, hem ekonomik büyüme hem de demokratikleşme hedefine doğru kararlı adımlarla ilerlemektedir. Örneğin, bu yılın ilk çeyreğindeki ekonomik büyüme oranı %11.7'dir. Ayrıca, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine çok önemli katkıda bulunacak olan Anayasa değişiklik paketi halkın büyük çoğunluğunun desteğini almıştır" dedi.

Demokratik rejime sahip tüm ülkelerin güçlü bir ekonomiye sahip olduklarının altını çizen Bağış, bundan dolayı ekonominin büyümesini ve demokrasinin güçlenmesini birbirinden ayrı düşünmediklerini söyledi.

Başmüzakereci son olarak, Fransa'da yalnızca 56 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini söyleyerek Fransız iş adamlarından, bu şirketlerin hem sayısını hem de iş hacmini arttırmaları için, bu şirketlerle işbirliğini geliştirmelerini istedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve MEDEF Heyeti

 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve MEDEF Heyeti

 

 

Minister for EU Affairs and Chief Negotiator Egemen Bağış and the MEDEF Delegation
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve MEDEF Heyeti

 

 

 

 

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/03/2011 / Hit: 8,846

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı