ENGLISH
  Güncelleme: 25/03/2011

7. İKUK Toplantısı Gerçekleştirildi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sn. Egemen BAĞIŞ başkanlığında tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın AB Daimi Temas Noktalarının katılımıyla düzenlenen 7. İKUK Toplantısı ABGS Volkan Vural Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantı'nın ana gündem maddesini Anayasa Paketi sonrasında reformların devamı için yapılacak olan çalışmalar oluşturmuştur. Ayrıca, "Türkiye'nin Katılım Süreci İçin AB Stratejisi"nin 1. ve 2. platformları da toplantıda ele alınan hususlar arasındadır. Bu kapsamda AB'ye üyelik müzakerelerinde gelinen nokta ve hedeflerimiz ile AB müktesebatına uyum ve uygulama alanında gerçekleştirilmesi gerekli reformlar, yasal ve idari önlemler ele alınmıştır.

Sn. Egemen Bağış, söz konusu toplantıda referandum sonuçlarının AB Müzakere Sürecimiz açısından önemli bir ivme ve bundan sonraki çalışmalarımızın temelini oluşturacağını belirtmiş; ayrıca, Paketin yasalaşmasının, yayımlanacak olan 2010 Yılı İlerleme Raporunda önemli bir gelişme olarak kaydedileceğini ifade etmiştir.

Son olarak Sn. Egemen Bağış Brüksel'de Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği bünyesinde çalışmak üzere, "Avrupa Birliği Nezdinde Daimi Temsilci Yardımcısı" olarak atanan Genel Sekreter Yardımcısı ile AB Müşavirliğine atanan ABGS Uzmanlarına yeni görevlerinde başarılar dilemiştir.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Katılımcılar

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/03/2011 / Hit: 13,220

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı