ENGLISH
  Güncelleme: 29/07/2010

6. İKUK Toplantısı 21 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirildi

6. İKUK Toplantısı 21 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirildi

 


 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sn. Egemen BAĞIŞ başkanlığında tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarından gelen temsilcilerin iştirakiyle düzenlenen 6. İKUK Toplantısı 21 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirildi.


Toplantı'nın ana gündem maddelerini "Türkiye'nin Katılım Süreci İçin AB Stratejisi"nin 1. ve 2. platformları oluşturmuştur. Bu kapsamda AB'ye tam üyelik müzakerelerinde gelinen nokta ve hedeflerimiz ile AB müktesebatına uyum ve uygulama alanında gerçekleştirilmesi gerekli reformlar, yasal ve idari önlemler ele alınmış ve özellikle 30 Haziran tarihinde açılan "Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı" faslının yanı sıra önümüzdeki dönemde açılması öngörülen diğer fasıllarda yapılacak olan çalışmalar değerlendirilmiştir.


Sn. Egemen Bağış, söz konusu toplantıda AB'den muhataplarıyla gerçekleştirdiği ve özelikle Türk vatandaşlarına uygulanmakta olan vize rejiminin değiştirilmesi için yürütülen çalışmalara, Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısında ele alınan konulara ve Anayasa Değişiklik Paketi kapsamındaki düzenlemelerin Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde yaratacağı katkıya değinmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/07/2010 / Hit: 8,833

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı