ENGLISH
  Güncelleme: 30/07/2010

Heinz-Schwarzkopf Vakfı "Yılın Genç Avrupalısı" Ödülü

Heinz-Schwarzkopf Vakfı "Yılın Genç Avrupalısı" Ödülü

 

Heinz-Schwarzkopf Vakfı, genç Avrupalıları Avrupa bütünleşmesine katkı sunma konusunda teşvik etmek üzere, uluslararası ve ulusal seminerler, burslar, ödüller ve çeşitli fonlar sağlayan bir kuruluştur.


Heinz-Schwarzkopf Vakfı tarafından 1997 yılından bu yana her yıl, AB alanındaki faaliyetleri ile öne çıkmış 18-28 yaş arasındaki bir gence "Yılın Genç Avrupalısı" ödülü verilmektedir. "Yılın Genç Avrupalısı" seçilecek adaya 5000 Euro tutarında bir ödül verilmekte olup, ödülü kazanacak gencin bu meblağ karşılığında bir Avrupa Parlamentosu üyesinin yanında ya da bir başka Avrupa kurumunda altı ay staj yapması veya Avrupa bütünleşmesi konusunda bir proje hazırlaması beklenmektedir. Kuruluşlar doğrudan aday gösterebilmektedir.


"Yılın Genç Avrupalısı" ödülü 2006 yılında AEGEE-Ankara üyesi Burcu Becermen'e verilmiştir. Bu ödülü kazanan ilk Türk olan Burcu Becermen, koordinatörü olduğu ve AEGEE-Ankara tarafından 2002-2005 tarihleri arasında yürütülen "Türk-Yunan Sivil Diyaloğu Projesi"ndeki başarısından dolayı bu ödüle layık görülmüştür. "Türk-Yunan Sivil Diyaloğu Projesi" Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, 3000'i aşkın genci bir araya getirerek gerçekleştirdiği dört ana etkinliği ve yayınladığı proje sonuç kitabıyla Türkiye ve Yunanistan gençleri arasında karşılıklı anlayışın geliştirilmesine önemli katkılar sağlamış olan bir proje olarak değerlendirilmektedir.

 

Başvuru hakkında detaylı bilgiye ve geçmiş yıllarda bu ödülü almış adayların profillerine ulaşmak için tıklayınız.



Güncelleme: 30/07/2010 / Hit: 13,524

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı