ENGLISH
  Güncelleme: 08/07/2010

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Romanya' yı Ziyaret Etti

      

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Romanya' yı Ziyaret Etti

 

      Resmi bir ziyaret için Romanya ‘ya giden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Romanya Başbakanı Emil Boc ve AB İlişkileri Bakanı Bogdan Manoin ile bir araya geldi. Bükreş temasları kapsamında önce Manoin ile görüşen Bağış, daha sonra Başbakan Boc tarafından kabul edildi. Başbakan Boc, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, "Özellikle ekonomi alanında daha da geliştirebileceğimiz büyük bir potansiyel görüyorum " dedi.

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Emil Boc

 

     

 

 Romanya'daki temasları sırasında Bakan Bağış, Türkiye' nin Bükreş Büyükelçiliği'nin ev sahipliğini yaptığı bir toplantıda Türk gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye-AB ilişkileri ve bu konudaki beklentileri ele alan Bağış, "Ben inanıyorum ki eninde sonunda Türkiye AB üyesi olacak" ifadesini kullandı.
      

      Bakan Bağış, resmi ziyaretinin ikinci gününde, Romanya' da Türk İşadamları Derneği (TİAD) üyeleriyle çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıdaki konuşmasında Bağış, Türkiye'nin yurtdışındaki işadamlarının her birini, ülkenin birer büyükelçisi olarak gördüğünü belirtti ve " Yurtdışındaki dernekçiliğe çok önem veriyoruz" dedi. Bakan Bağış, Türk işadamlarının Romanya Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu ile yoğun işbirliği içinde çalışmasından büyük memnuniyet duyduğunu da belirtti.
      

      Bağış, Romanya Avrupa Enstitüsü ve Türkiye' nin Bükreş Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu' nun katkılarıyla, Carol Üniversitesi Kütüphanesinin salonunda düzenlenen " Avrupa Geleceğinin Kilidi: Türkiye " konulu konferansta da bir konuşma yaptı. Bakan Bağış, konuşmasında muazzam ekonomik potansiyeli , geniş tüketici nüfusu ve hızlı kalkınması ile Türkiye' nin, Avrupa' nın geleceğinde rolü bulunduğunu anlattı. AB'nin, dünya çapında bir oyuncu olmak istiyorsa bunu Türkiye' siz yapamayacağını belirten Bağış, " Tam üyelik ön koşullarının yerine getirilmesinden sonra Türkiye AB üyeliğine kabul edilirse, bu karar dünyadaki diğer halklara da güçlü ve pozitif bir sinyal olacak" dedi.

 

      Aynı gün Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Romanya Parlamentosu' nu da ziyaret etti. Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Titus Corlatean ve Parlamento AB işleri Komisyonu Başkanı Viorel Hrebenciuc ile görüşmelerde bulunan Bakan Bağış, daha sonra Dışişleri Bakanı Teodor Baconschi ile bir araya geldi.

 

                                                                                                                                                                              Resimler için tıklayınız


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/07/2010 / Hit: 9,414

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı