ENGLISH
  Güncelleme: 28/06/2010

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'deki Görevi Sona Eren İsveç Büyükelçisi Christer Asp'i Kabul Etti

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'deki Görevi Sona Eren İsveç Büyükelçisi Christer Asp'i Kabul Etti.

 

      Bağış, Büyükelçi Asp'e "dostum" demekten büyük mutluluk duyduğunubelirterek, onun İsveç'in AB müzakereleri sürecinde de İsveç'in başmüzakereci yardımcısı olduğunu hatırlattı.

 

      Egemen Bağış, Asp'in bundan sonraki görev yerinin AB üyeliği için tarih almaya çalışan Sırbistan olduğunu, bunun da İsveç hükümetinin hala AB'nin genişlemesine önem verdiğini gösterdiğini belirtti.Büyükelçi Asp de, şehit olan askerler için üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Christer Asp

 

 

 

      Asp, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin yalnız Türkiye için değil AB için de çok önemli olduğunu belirterek, İsveç'in, Türkiye'yi bu yolda desteklemeye devam edeceğini kaydetti. Büyükelçi Asp, "uluslararası arenada giderek önem kazanan rolüyle Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin, Avrupa'nın da sesinin uluslararası alanda daha fazla güçlenmesi anlamına geleceğini" belirtti.


      Türkiye'nin, AB normlarına her geçen gün daha fazla yaklaştığını kaydeden Asp, "Bunun zor bir süreç olduğunu biliyorum, ancak Türkiye'nin AB üyesi olacağından eminim, olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/06/2010 / Hit: 8,760

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı