ENGLISH
  Güncelleme: 22/07/2010

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Minik Seyyahlarla Sürpriz Buluşması

DEVLET BAKANI ve BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ’IN MİNİK SEYYAHLARLA SÜRPRİZ BULUŞMASI
 

13 Mayıs 2010 tarihinde Devlet Bakanı  ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ABGS İstanbul-Ortaköy Ofisi’nde İstanbullu minik seyyahlara sürpriz yaptı!

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü’nün öncülük ettiği İstanbullu Minik Seyyahlar Projesi’ne çocuklara AB’yi anlatarak destek veriyor.  İstanbullu Minik Seyyahlar Projesi ile İstanbul'un 8 İlçesi'nde 16 İlköğretim Okulundan seçilen başarılı öğrenciler, yaşadıkları şehrin tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar. 1453 Panorama Fetih Müzesi ile başlayan Topkapı Sarayı ve Sultanahmet bölgesi ile devam eden gezinin son durağı Ortaköy'deki ABGS İstanbul Ofisi.
ABGS İstanbul Ofisi’nin Pazartesi ve Perşembe günü ziyarete gelen minikler hem eğleniyor hem de AB’nin hayatımıza getireceği değişiklikler hakkında çeşitli animasyonlar ve oyunlar eşliğinde bilgilendiriliyor. 29 Mart 2010 tarihinde başlayan ve 27 Mayıs 2010 tarihine kadar sürecek olan proje ile 320 çocuğa ulaşılması planlanıyor. 
AB'den Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış 13 Mayıs 2010 tarihindeki programa katılarak, İstanbul Ofisi’ndeki miniklere sürpriz yaptı. Etkinlikten son derece memnun kaldığını ifade eden Bağış bu organizasyonu gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettikten sonra  Küçükçekmece Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan İstanbullu Minik Seyyahlarla bir hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/07/2010 / Hit: 11,680

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı