ENGLISH
  Güncelleme: 11/05/2010

9 Mayıs Avrupa Günü Avrupa Başkenti Ankara'da coşkuyla kutlandı

9 Mayıs Avrupa Günü Avrupa Başkenti Ankara'da coşkuyla kutlandı

 

 

 9 Mayıs Avrupa Günü, bu yıl Ankara Gençlik Parkı'nda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek, Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Marc Pierini, AB Dönem Başkanı İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Joan Clos, Ankara'daki üye ülke Büyükelçilikleri ve sivil toplum örgütleri ve halktan geniş bir katılımla, bir şenlik olarak kutlandı.

 

9 Mayis Bisiklet


Şenlik TBMM Parkı'ndan başlayan ve Gençlik Parkı'nda sonlanan bisiklet turu ile başladı. Bisikletliler Türk, AB bayrakları ve ABGS ile Ankara Büyükşehir Belediyesi logoları ile süslenmiş Atatürk Bulvarı'nı kat etti. Sayın Bakan, Belediye Başkanı, Genel Sekreter, bazı Büyükelçiler, Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan ve amatör bisiklet kulüplerinden sporcular, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve halk eşliğinde, Türkiye'nin AB yolunda tam üyelik hedefiyle ilerleme kararlılığını sergilemek ve sürecin devam ettiğini vurgulamak üzere pedal çevirdiler. Bisiklet turu katılımcılarının Gençlik Parkı'na varışının akabinde, Park içinde Devlet Bakanlığı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun ve üye ülke Büyükelçiliklerinin ağaçlarının da yer aldığı "AB Ağaçlığı" oluşturuldu.

 

9 Mayis Agac
 


Gençlik Parkı'nda şölen havasında geçen etkinlikler arasında AB İletişim Stratejisi çerçevesinde ABGS tarafından hazırlatılmış olan "Karagöz'ün AB Dersi" adlı kukla gösterisi de yer aldı. Ankara'daki bazı okulların, konservatuarların, amatör ve profesyonel çeşitli grupların katılımıyla gerçekleşen müzik ve dans performansları devam ederken, Sayın Bakan, Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel Sekreter ve Büyükelçiler, bazı kamu kurumları, üye ülke Büyükelçilikleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulmuş olan stantları gezdiler. 9 Mayıs Avrupa Günü konusu ile basılmış olan Milli Piyango 9 Mayıs Çekilişi biletleri ve yine Avrupa Günü teması ile 9 Mayıs'ta tedavüle çıkan pullar ve "ilk gün zarfları" da Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve PTT tarafından satışa sunuldu. Ankara'da mukim Büyükelçilikler ilk kez Avrupa Günü'nde halkla kaynaşma fırsatı buldular. Şenlikte çocuklar da çok keyifli vakit geçirdiler. Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından gerçekleştirilen ödüllü kil, kumla boyama oyunları ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliğince dağıtılan balonlar çocukların ilgi odağı idi.

 

9 Mayis Acilis 


Avrupa Günü boyunca Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun katılımıyla Altın Ayı ödüllü "Bal" filmi ve Yönetmen Zeynep Devrim Gürsel'in katılımıyla "Neyse Halim Çıksın Falim" kısa filmi gösterildi.

 

9 Mayis Stand 


Ayrıca, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek'in himayelerinde "9 Mayıs Avrupa Günü Resepsiyonu" düzenlendi. 19.30'da başlayan Ferhat Göçer konseri zaman zaman yağan yağmura rağmen Ankaralıların büyük ilgisini topladı. Konser arasında İstanbul'a canlı bağlantı yapılarak AB Delegasyonu tarafından AB bayrağı renkleriyle ışıklandırılan Boğaziçi Köprüsü ekranlara yansıtıldı. Eş zamanlı olarak Ankara ve İstanbul'da atılan havai fişekler, Avrupa Birliği Marşı eşliğinde görkemli bir tablo oluşturdu.

 

9 Mayis Resepsiyon 


Etkinliklere gösterilen ilgi ve geniş katılım, Türk halkının AB üyeliği konusundaki samimi arzusunu ve sürece verilen desteği ortaya koydu.


2010 yılı Avrupa günü etkinliklerinin sonuncusu olarak da, 15 Mayıs'ta İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Sayın Beyhan Bağış'ın himayelerinde "Yüreklendirme Konseri" düzenlenecektir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/05/2010 / Hit: 13,809

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı