ENGLISH
  Güncelleme: 06/05/2010

9 Mayıs Avrupa Günü Ankara Gençlik Parkındayız

9 Mayıs Avrupa Günü Gençlik Parkındayız

 

Avrupa Birliği'nin barış, özgürlük, refah ve birlikte yaşama adına gerçekleştirdiği başarılar 1985 yılından bu yana, her yıl "9 Mayıs Avrupa Günü" olarak kutlanmaktadır.


İlk olarak Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman tarafından 9 Mayıs 1950'de yayımlanmış bir bildirgeyle (Schuman Bildirgesi) Avrupa Birliğine giden yolda ilk somut adım atılmış olup; tüm askeri gücün temelini oluşturan kömür ve çelik sanayiinin yönetiminden yükümlü olacak uluslarüstü bir Avrupa kurumunun oluşturulması teklif edilmiştir. Böylece Avrupa'nın birleşmesinde ve kalıcı bir barış sağlanmasında başarıya ulaşma hedefi belirlenmiştir. Avrupa bütünleşmesi Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelerin siyasi ve ekonomik açıdan büyük bir güç olmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Bu nedenle, 1985 yılında Milano Zirvesi'nde bir araya gelen AB liderleri, 9 Mayıs'ın her yıl 'Avrupa Günü' olarak kutlanmasına karar vermiştir.


9 Mayıs Avrupa Günü, bu yıl Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Dönem Başkanı olan İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde Ankara Gençlik Parkı'nda düzenlenecek bir şenlikle kutlanmaktadır.


Gençlik Parkı'nda, saat 11.00'de "Karagöz'ün AB Dersi" adlı kukla gösterisiyle başlayacak etkinlikler, saat 21.30'a kadar devam edecektir. Şenlik kapsamında bisiklet turundan film gösterimlerine, sahne gösterilerinden konserlere kadar çeşitli etkinlikler yer almaktadır.


Başta Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek, Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, AB Dönem Başkanı İspanya'nın Büyükelçisi Joan Clos, diğer büyükelçiler, bazı bakanlar ve milletvekilleri olmak üzere büyük bir katılım beklenen etkinliklere tüm halkımız davetlidir.

 

9 Mayıs Avrupa Günü Gençlik Paarkındayız

 

 

9 Mayıs Avrupa Günü Gençlik Paarkındayız


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/05/2010 / Hit: 13,605

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı