ENGLISH
  Güncelleme: 04/05/2010

"AB Üyelik Sürecinde Türk Kadını" Temalı Brüksel Ziyareti

"AB Üyelik Sürecinde Türk Kadını" Temalı Brüksel Ziyareti

 

 

AB SÜRECİNDE TÜRK KADINI GİRİŞİMİ BİLDİRİSİ
(29-30 NİSAN 2010)


- Sayın Başbakanımızın değerli eşleri Emine ERDOĞAN hanımefendi öncülüğünde, AB'den sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda, çeşitli alanlardan "İşkadınları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Hukukçular, Akademisyenler, Sanatçılar, Öğrenciler, Gazeteciler ve Siyasetçilerden" oluşan bir heyetle 29-30 Nisan tarihlerinde AB Başkenti Brüksel'e "AB Sürecinde Türk Kadını" temalı bir ziyaret gerçekleştirdik.
- Her renkten Türk kadınının katıldığı bu girişim, AB sürecinde Türk kadınının ortak aklının sesinin duyurulması açısından önemli bir başlangıç ve ilk adım olmuştur.
- "AB Yolunda Kadın Girişimi" olarak, ülkemizin AB üyeliğini kararlılıkla destekliyoruz ve aktif vatandaşlar olarak katkı sağlamak istiyoruz.
- Türkiye'de kadının hukuki, ekonomik ve sosyal statüsünün iyileştirilmesinde, Avrupayla bütünleşmesinde, her türlü hakkının evrensel düzeye yükseltilmesinde, AB üyelik sürecinin anahtar rolü olduğunu değerlendiriyoruz.
- Her kesimden gelen Türk kadını için AB üyeliği birleştiricidir ve ortak paydadır.
- Türk kadının diğer Avrupa ülkeleri kadınlarıyla daha fazla iletişimi ve ortak çaba göstermesi, hem AB üyesi bir Türkiye hem de daha saygın daha eşitlikçi bir Avrupa için gereklidir.
Bir ilk adım ve başlangıç olan bu girişimi sivil toplumun ve özel sektörün de çabalarıyla zenginleştirmek, çeşitlendirmek ve sürdürülebilir hale getirmek için;
a) Üye ülkelere ve diğer Avrupa kurumlarına planlı ziyaretler gerçekleştirilmesinin yararlı olacağına inanıyoruz.
b) Bu girişimle oluşturduğumuz iletişim ağını güçlendirmeyi ve bu ağı Türk kadınının Avrupa'da varlığının daha da artırılması için kullanmayı arzu ediyoruz.
c) AB üyelik sürecinin de kazandırdığı ivmeyle daha ileri düzeye getirilen haklarımızı ülkemizin her köşesinde kadınlarımıza ve erkeklerimize anlatmak ve bu hakların ve yasaların tam olarak uygulanmasını sağlamak için çaba göstermek istiyoruz.
d) Kadının siyasete ve iş hayatına katılımını artırmak amacıyla, ülkemizin kadın politikasının kadının da katılımıyla güçlendirilmesini, desteklenmesini ve evrensel düzeye çıkarılmasını arzu ediyoruz.
Yukarıda bahsedilen prensipler çerçevesinde, Türk kadını AB katılım sürecinin arkasında kararlılıkla durmaya ve takipçisi olmaya devam edecektir.
"AB Sürecinde Türk Kadını" temalı Brüksel ziyareti katılımcıları.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/05/2010 / Hit: 10,412

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı