ENGLISH
  Güncelleme: 31/03/2010

Avrupa Komisyonunun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Sayın Stefan Füle'nin ziyareti

 

Avrupa Komisyonunun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Sayın Stefan FÜLE 'nin ziyareti

 

15 Mart 2010 tarihinde, Avrupa Komisyonunun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Sayın Stefan FULE, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ'ı Avrupa Birliği Genel Sekreterliğindeki makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Sayın FÜLE onuruna verilen çalışma yemeğine, ABGS Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan BOZKIR, ABGS üst düzey yetkilileri, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc PIERINI ve heyeti katıldılar.

 

Çalışma yemeğinde, Sayın Füle'yle, 4 platformdan oluşan yeni AB Stratejimiz temelinde Türkiye-AB ilişkileri ele alınmış, bu çerçevede, Türkiye olarak AB müktesabatı temelinde gerekli şartları yerine getirerek özellikle yakın dönemde açılmasını hedeflediğimiz 4 fasıl (Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı, Sosyal Politika ve İstihdam, Kamu Alımları, Rekabet Politikası) ve üzerinde siyasi engeller bulunan 2 fasıl (Enerji, Eğitim ve Kültür) üzerinde fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Ayrıca Sayın Bakanımız, ulaştırma kotalarından dolayı yaşadığımız sıkıntılardan bahsederek, Sayın FÜLE'den konunun çözümüne ilişkin girişimlerde bulunulmasını istemiştir.

 

 

 

Görüşmeye ilişkin basın bildirisi içik tıklayınız.

 

Diğer Fotoğraflar

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/03/2010 / Hit: 12,489

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı